Mattias Jönsson, Concept Development Manager

För mig är det inte ett jobb – det är ett rent nöje.

Det här är Mattias Jönsson. Han har varit en del av Orkla sedan 2016 och arbetar som Concept Development Manager på FoodSolutions på Orkla Foods. Jobbet innebär att komma med idéer och i de flesta fall se till att de blir verklighet. Allt från koncept, till produktlanseringar, marknadsföring, foto och film. Han har också det övergripande ansvaret för det grafiska uttrycket för FoodSolutions.

Varför jobbar du på Orkla:
När jag för första gången träffade Orkla var det som kund och jag blev oerhört imponerad av företaget. Hur långt fram de var, kunskapen, ödmjukheten, arbetet och viljan att erbjuda hälsosam mat till alla. Och så klart värmen och det stora hjärtat. Där vill jag jobba tänkte jag.

Kometkarriär eller på samma post sedan start:
Jag blev tillfrågad om att hoppa på ett vikariat som Customer Business Manager på CBM-avdelningen hösten 2016. Jag tackade ja och sade upp mig från mitt jobb direkt. Halvvägs in blev jag erbjuden jobbet jag har nu. Jag har väldigt orädda chefer kan tilläggas.

Vi på Orkla är modiga, inspirerande och pålitliga – hur skulle du säga att du är detta i din vardag på Orkla:
Jag vill påstå att vi på FoodSolutions är helt orädda för att prova på nytt och att utmana gamla arbetssätt. Vi vågar misslyckas för att hitta guldkornen. Vårt jobb går ut på att inspirera våra kunder men även att hitta lösningar på deras utmaningar. Säger vi att vi ska göra något så gör vi det – på anabola.

Vad är det som får dig att gå till jobbet varje morgon:
För mig är det inte ett jobb – det är ett rent nöje.

”Din vän i vardagen” är vår vision, hur tycker du att vi uppfyller den:
Vi fokuserar enormt mycket på att hjälpa våra kunder i deras vardag. Vi tror också att vägen till förändring går via kocken. Kan vi få de på rätt spår vad gäller hälsosam mat kommer det i sinom tid gör stort avtryck på den allmänna folkhälsan.

Din absoluta favvoprodukt från Orkla:
Fyra Skånska Gryn – En produkt som dessutom är omöjlig att få till matsvinn.

Vad skulle du säga till en person som funderar på att söka jobb hos oss?
SÖK! Även om du inte har alla meriter som efterfrågas. Orkla har en fantastisk förmåga att hitta rätt person till rätt plats. Får du inte jobbet, sök nästa. Du kommer inte att ångra dig.