Orkla_100120-676_final_highres--aspect-ratio-16-9

Orkla Foods Sverige

Orkla Foods Sverige gör god mat som gör gott. Våra populära varumärken är en stor del av vårt stolta svenska matarv och för oss är det viktigt att vår mat och dryck smakar gott och är tillagad med omtanke om människor, hav och land. Vi utmanar och utvecklar oss själva för att skapa nya innovationer och göra våra produkter ännu godare och bättre. Med varumärken som Anamma och Felix Veggie driver vi utvecklingen inom växtbaserat för hela den svenska marknaden. Och tillsammans med kollegor i branschen driver vi utvecklingen av en hållbar livsmedelsbransch.

orkla_eslov_24A2485lev-

Orkla Foods Sverige har anläggningar på flera orter i Sverige, där många av våra kända varumärken tillagas.

Medarbetare på Orkla

Eslöv

I Eslöv ligger vår största anläggning i Sverige. Här arbetar runt 450 medarbetare med att tillaga veganska produkter, rulla köttbullar, se till så att råvarorna som ska bli pyttipanna hackas och steks samt att lägga in gurkor och rödbetor. Det var i Eslöv som ett av våra mest populära varumärken, Felix, grundades 1939 av Herbert Felix.

Besöksadress

Fågelmara

Vår anläggning i Fågelmara grundades under 1920-talet och är den största anläggningen för tomatketchup i Norden. I anläggningen arbetar cirka 70 personer med att se till så att det alltid finns ketchup, chilisås, salsa, tomatpuré, såser och dressingar på svenskarnas bord under varumärket Felix.  Hela 27 000 ton tillagas här varje år.

Besöksadress

Kumla

I Kumla tillagar vi frukt- och bärprodukter och det var här som vårt varumärke BOB grundades år 1948. I Kumla kokar och tillagar cirka 160 personer 62 000 ton saft, drycker, kräm och blåbärssoppa.

Besöksadress

Medarbetare i produktionsanläggningen i Kungshamn

Kungshamn

I Kungshamn gör vi alla våra produkter inom sjömat. Här finns ett tjugotal produktionslinjer där vi tillagar kaviar, caviar, sill, matjessill, ansjovis, pastejer, stuvningar, fiskbullar och makrillprodukter. Här finns också ett bergrum med 100 000 tunnor rom, skarpsill och andra sillsorter som lagras och mognas i tunnor i en eller flera månader i det bohusländska urberget.

Besöksadress

Tollarp

I den skånska byn Tollarp strax utanför Kristianstad ligger Nordens största syltanläggning. Där har det sedan år 1903 kokats sylt, marmelad, äppelmos och kompotter under varumärket Önos. Här jobbar idag cirka 45 personer.

Besöksadress

Medarbetare i produktion i Vansbro

Vansbro

I Vansbro hittar du Sveriges största pizzeria för stenugnsbakade pizzor. Utöver pizza bakas här också pajer som säljs till såväl restauranger och storhushåll som till konsument.

I anläggningen bakar ungefär 160 personer drygt 10 000 ton pajer och pizzor per år. Spillet från produktionen blir till djurfoder som används av lokala producenter.

Besöksadress

Anläggning i Örebro

Örebro

I Örebro finns vår anläggning för desserter och mellanmål, där vi tillagar Risifrutti för hela den nordiska marknaden.

På anläggningen arbetar cirka 75 personer och varje år tillagas det 10 000 ton  mellanmål och desserter.

Besöksadress

Huvudkontor i Malmö

Huvudkontor i Malmö

I Västra hamnen i Malmö ligger Orkla Foods Sveriges huvudkontor. Här arbetar drygt 250 medarbetare.

Frankful Butik och Restaurang
I entrén till vårt huvudkontor ligger Frankful Butik och Restaurang som serverar olika rätter under våra varumärken som Felix, Anamma och Paulúns. Den duktiga personalen lagar säsongsbaserad, vegansk och/eller vegetarisk mat – ofta skapad utifrån räddade råvaror som annars skulle blivit svinn, men som givetvis är fullt ätbar. Så bra! Du kan köpa frukost, lunch och snacks här. Restaurangen är öppen för både medarbetare och allmänheten. Välkomna!

Besöksadress

Några av Orkla Food Sveriges varumärken

Ledningsgrupp Orkla Foods Sverige

henrik julin

Henrik Julin

Vd
Alexandra Callegari Lindholm

Alexandra Callegari Lindholm

HR-direktör
Maria Tilly

Maria Tilly

Marknadsdirektör
Cecilia Isaksson Sajland-

Cecilia Isaksson Sajland

Hållbarhets- och innovationsdirektör
Henrik Eriksson

Henrik Eriksson

Försäljningsdirektör retail
Kristina Fransson

Kristina Fransson

Direktör FoodSolutions
Caroline nilsson

Caroline Nilsson

Ekonomidirektör
Erik Wendel

Erik Wendel

Supply Chain Director