Elisabeth Duker - Innovation Project Manager

Det här är Elisabeth Duker. Hon har varit en del av Orkla sedan 2016 och arbetar numera som Innovation Project Manager på Orkla Wound Care. Jobbet innebär projektledning av olika innovationsprojekt, till exempel att ta fram nya produktsortiment.

Elisabeth-Dukker-aspect-ratio-4-3

Jag är stolt över att jobba på ett företag som har hållbarhet så högt på agendan.

Vad innebär din roll?

Som Innovation Project Manager jobbar jag bland annat med olika innovationsprojekt, det kan till exempel vara att ta fram en ny förstahjälpen-station, ett nytt produktsortiment, eller att reka terrängen för nya kategorier som vi kan gå in i.

Kometkarriär eller på samma post sedan start?

Jag började på Cederroth 2014 och kom in i Orkla när Cederroth köptes upp 2016. Tidigare jobbade jag med produktutveckling men sedan en kort tid tillbaka jobbar jag med innovation och projektledning, och tillhör marknadsavdelningen på Wound Care.

Vad är det som får dig att gå till jobbet varje morgon?

Kollegorna! Under hela min tid har jag haft förmånen att jobba med helt fantastiska människor. En annan viktig drivkraft är också varumärkesbyggandet som jag tycker är väldigt roligt. När jag går i mattaffären med barnen och kan peka på saker som jag har arbetat med, till exempel nya barnplåster, känner jag en stolthet över mitt jobb och Orklas varumärken. Och barnen tycker att det är coolt.

”Din vän i vardagen” är vår vision, hur tycker du att vi uppfyller den?

Genom våra varumärken. Orkla finns i så många sammanhang i vardagslivet. Om du slår dig har vi Salvequick. När det är fredagsmys har vi OLW. Våra Grumme-produkter och tvålar finns också i många hem.

Din absoluta favvoprodukt från Orkla?

Det är ett brännsårsplåster som heter Burn Cover. Där snackar vi smärtstillande, den är helt magisk. Bränner du dig på ugnen eller plattången så tar du plåstret över brännsåret och den svidande värken försvinner direkt. Det är en förstahjälpen-produkt som säljs inom B2B.

Vad skulle du säga till en person som funderar på att söka jobb hos oss?

Om du vill jobba på ett stort företag med alla möjligheter som det ger: att prova olika saker och röra sig internt, jobba med riktigt kända varumärken och fantastiskt trevliga människor, då är Orkla helt rätt ställe.