Våra riktlinjer för livsmedelssäkerhet ska säkerställa att ingredienser, förpackningar och slutprodukter är säkra att använda, liksom hushållsartiklar och produktkategorier som tvättmedel, personlig vård, färg och sårvård.
Kunder och konsumenter ska veta att de får samma höga kvalitet varje gång. Orklas bolag arbetar målmedvetet med att ersätta ingredienser med möjlig negativ effekt på hälsa och miljö. Orklas logotyp på förpackningen är en garanti för att produkterna uppfyller koncernens höga krav på livsmedelssäkerhet och produktsäkerhet. Gemensamma standarder och system säkerställer en god och kostnadseffektiv kontroll av livsmedelssäkerhetsrisker genom hela värdekedjan.
Orkla Food Safety Standard
Alla våra fabriker och lager som hanterar mat och dryck revideras regelbundet i enlighet med stränga krav i Orkla Food Safety Standard (OFFS). Detta är grunden för Orklas livsmedelssäkerhetsarbete. Standarden är baserad på den internationella standarden för säker mat från British Retail Consortium, och har vidareutvecklats av Orkla för att täcka riskfaktorer som är viktiga för vår livsmedelsproduktion.
I utvecklingsprocessen har alla livsmedel vi lanserar genomgått en noggrann riskbedömning för att identifiera och kontrollera potentiella hälsorisker kopplade till förpackningar, ingredienser och användning. En separat standard har införts för Orklas försäljnings- och distributionsbolag. Företagen följs upp genom egna revisioner som utförs av Orklas livsmedelssäkerhetsteam. Dessutom har vi på Orkla ett krav på att alla leverantörer ska följa våra strikta riktlinjer för säker råvaruproduktion.