Abba-skargard-aspect-ratio-16-9

Export Orkla Foods Sverige

Vi är marknadsledande på flera produktområden på den lokala svenska marknaden, men vi har även en lång och stark tradition när det kommer till att exportera vår mat och dryck. Det finns en stor nyfikenhet och efterfrågan på våra produkter utomlands och du hittar dessa på flera olika platser runt om i världen.

Hos oss på Orkla Foods Sverige hittar du produkter och varumärken som i stort sett varenda svensk har stött på någon gång under sin livstid, och förmodligen också har en massa goda barndomsminnen kopplade till. Nedan finner du information om några av de största varumärkena som vi redan idag gör internationell succé med. Idag kan du hitta våra produkter på flera olika platser runt om i världen. Vår lingonsylt från Felix har funnits i USA sedan flera årtionden och är idag nummer ett på den amerikanska marknaden. Du kan också köpa vår fina sill från Abba i Tyskland, Kalles Kaviar i Spanien, FELIX inlagda gurkor i Storbritannien och dressingar i Japan – för att nämna några.

Våra största exportvarumärken

felix logotyp

Felix

Grunden för Felix har alltid varit kärleken till lokalt producerad mat och en önskan om att förenkla människors vardag.

De mest kända produkterna på den svenska marknaden är förmodligen köttbullar och ketchup. Svenskarna är nämligen en av världens största konsumenter av ketchup, och Felix har en marknadsandel i Sverige som är nästan dubbelt så stor som närmaste konkurrent.

Besök gärna vår hemsida för Felix sylt på den internationella marknaden.

Abba logotyp

Abba

Utbudet av produkter från Abba omfattar allt från fiskbullar och tonfisk till soppor, caviar och färdiga såser. Och naturligtvis sill, strömming och ansjovis i alla möjliga former och smaker.

Vi exporterar flera av våra älskade sjömatsprodukter till många platser runt om i världen, men nästan all av vår tillverkning sker i Kungshamn.

Kvalitet är naturligtvis en viktig hörnsten i vårt arbete, vilket är nödvändigt för att produkterna ska få den utsökta smak som de har. Vi väljer våra ingredienser med stor omtanke om både djurliv och miljö.

Abbas internationella hemsida

Anamma började sin resa för mer än 20 år sedan, långt innan vego hamnade på allas läppar.  Anamma brinner för riktigt god vegansk mat och vill att fler ska få upp ögonen för det veganska köket, så att vi tillsammans kan minska avtrycket på vår planet. Visionen är en grönare värld och en hållbar framtid, där varje vegansk måltid är en klimatvinst i sig.

Paulúns logotyp

Paulúns tillagade den första müslin för över 10 år sedan. Det skulle bli en nyttig müsli, men den skulle ändå smaka gott. Detta är fortfarande vår grundtanke. Vi ska hjälpa folk att må bra, genom att erbjuda mat som faktiskt både är nyttig och god.

Nutritionisten Fredrik Paulún lanserade varumärket Paulúns 2004. Sedan 2010 har Orkla Foods Sverige varit ansvarig för produktion och försäljning av alla livsmedel och drycker inom Paulúns varumärke.

Kalles logotyp

Kalles

Kalles Kaviar lanserades 1954 och är ett av de mest välkända varumärkena i svensk dagligvaruhandel.

I dag är Kalles starkare än någonsin. Märket har utvecklats till något av en nationalsymbol som nästan alla svenskar har en personlig relation till. Ingen produkt har på samma sätt som Kalles Kaviar kopplats till en särskild person. Och inte vilken person som helst, utan Carl Ameln, son till dåvarande vd:n i Abba, Christian Ameln.

FUN light logotyp

FUN Light

FUN Light är en dryck du blandar själv och har funnits sedan 90-talet. FUN Light är utan socker och innehåller inga kalorier. FUN Light sätter färg och smak på ditt vatten och din vardag med flera spännande och törstsläckande smaker.

Arbetet med att utveckla nya smaker pågår hela tiden. FUN Light vill kunna erbjuda de godaste, mest törstsläckande och spännande smakerna på marknaden.

Bli distributör

Vi erbjuder en värld full av möjligheter. Är du en av våra framtida samarbetspartners?

Orkla Foods Sverige samarbetar med distributörer i mer än 30 länder. Vi är alltid intresserade av att hitta nya marknader och samarbetspartners, så hör gärna av dig om ni ser affärsmöjligheter och har tillgång till marknader som kan tänkas vara intresserade av våra produkter.

Kontakta oss

Växel: +46 10-142 40 00

Email: info@orklafoods.se

Mats Martinsson

Business Manager Industri- & Export, Offentliga och Kedja

mats.martinsson@orklafoods.se

+46 705 56 60 89

Johan Löfgren

KAM Export

johan.lofgren@orklafoods.se

+46 765 38 55 98

Anette Edvardsson

KAM Export & Industri

anette.edvardsson@orklafoods.se

+46 739 44 60 47