Näring och välbefinnande

Näring och välbefinnande: huvudmål till 2025

  • Fördubbla konsumtionen av produkter och tjänster som bidrar till en hälsosammare livsstil
  • 15% mindre salt och socker
  • Inspirera till en hälsosam livsstil

Orklabolagens arbete med näring och välbefinnande stödjer FN:s hållbarhetsmål nummer 2 om tillgång till säker och näringsrik mat och mål nummer 3 om god hälsa och livskvalitet.

 

Fast fusion Friday - kmlimatberäkande måltider

Fast Fusion Friday

Med konceptet Fast Fusion Friday, försöker Orkla FoodSolutions göra det lite roligare för skolbarn att äta rätt mat och äta upp. Rätterna i receptsamlingen är baserade på vegetariska råvaror med smaker från alla hörn av världen och har roliga namn. Serveringen har en street food design för att göra fredag till en speciell dag. För att göra det enkelt att se klimatpåverkan av varje måltid är koldioxidavtrycket av varje recept uträknat.  Läs mer om Fast Fusion Friday här

Produkter från Orklas varumärken

Stark utveckling för växtbaserat

Fler och fler konsumenter vill äta hälsosamt och hållbart och efterfrågar växtbaserad mat. Orklabolagen erbjuder växtbaserade produkter inom alla affärsområden från pizzor och soppor till glass och snacks, under varumärken som Anamma, Naturlí och Felix Veggie.

OLW linschips

Hälsosammare alternativ på snackshyllan

För att alltid kunna erbjuda ett mer hälsosamt alternativ har Orklas varumärke OLW introducerat ett antal alternativ till traditionella chips och snacks genom åren. OLW:s lins- och bönsnacks är helt veganska och innehåller mindre fett och 40 % mer protein än vanliga potatischips och ostbågar. Håll utkik efter fler spännande, mer hälsosamma nyheter inom kort!