Orkla Confectionery & Snacks

Orkla Confectionery & Snacks är Sveriges ledande Kex- och Snacksleverantör. Vi har fyra anläggningar; bageriet i Kungälv, snacksfabriken i Filipstad, potatislagret i Nöbbelöv samt huvudkontoret i Solna. I Kungälv finns också kommunens mest populära turistmål Bräckboden där vi numera även säljer snacks, förutom alla kex och kakor. Vi har totalt cirka 600 medarbetare. Orkla Confectionery & Snacks Sverige bildades 2014 då företagen OLW och Göteborgs Kex gick ihop. Men samarbetet mellan de två bolagen började redan 2006 då vi fick en gemensam säljkår.

 

I bageriet i Kungälv har vi bakat goda kex och kakor ända sedan 1888. Bageriet är vackert beläget vid Nordre Älv. Här görs Sveriges mest köpta kaka, Ballerina, men även klassiker som Guld Marie och Kung Oscar. Visste du att vi varit Kunglig Hovleverantör sedan 1897, en titel vi bär med stolthet!

I vår fabrik i Filipstad gör vi spröda chips, frasiga cheez doodles och poppar fluffiga popcorn. Här arbetar ungefär 150 personer och det gör oss till en av de största arbetsgivarna i kommunen.

Sponsring

Vi får väldigt många förfrågningar om sponsring av olika slag och på grund av det stora antalet kan vi tyvärr inte vara med och stödja alla. Här kan ni läsa mer om vår sponsringspolicy.

Läs mer