Orkla_100120-676_final_highres--aspect-ratio-16-9

Att få fler att äta mer växtbaserat

Det vi äter står för ungefär en tredjedel av de konsumtionsbaserade klimatutsläppen i Sverige och det absolut mest effektiva sättet att minska utsläppen är att skifta till en mer växtbaserad diet. Därför är det viktigt att vi alla minskar mängden kött vi äter och istället äter mer grönt. Mer grönt på tallriken är också positivt för den biologiska mångfalden eftersom det kräver betydligt mindre jordbruksmark än kött och mejeriprodukter, vilket minskar behovet av att omvandla naturområden till jordbruksmark.

Att bli ledande på växtbaserat

Proteinskiftet är en av våra viktigaste strategiska frågor framåt. Vår målsättning är att göra växtbaserad mat attraktivt för alla, inte bara veganer och vegetarianer. Vi ska bli ett av Europas ledande bolag inom alternativa proteiner.

Mål växtbaserat

  • Orklabolagen satsar på att till 2025 omsätta tre miljarder kronor i växtbaserade livsmedel.
  • Orkla Foods Sverige har som mål att till 2025 dubblera omsättningen av växtbaserad färdigmat.

Några av Orklabolagens växtbaserade produkter

Felix Veggie ger dig vegetariska alternativ till klassikerna

Felix Veggie erbjuder allt du behöver för att kunna välja klimatsmarta och vegetariska måltider. Välj bland vegetarisk krögarpytt, matpajer, soppor och vegetariska delikatessbullar. De har lika god smak som originalet men 80% lägre klimatavtryck är de vanliga köttbullarna. Och Krögarpytt® vegetarisk är snäll mot klimatet då den har 70% lägre klimatavtryck än Krögarpytt® Klassisk. Två exempel på enkla sätt att äta mer klimatsmart. Servera gärna med andra Felix klassiker, såsom inlagda rödbetor och saltgurka.

Felix Veggie

OLW veganska snacks

Veganska snacks åt folket

OLW har länge satsat på ett veganskt sortiment, där ett brett utbud av exempelvis bönbollar, linschips och kikärtchips med kryddblandningar som är helt veganska finns i butikshyllorna. Bland alla goda veganska snacks som erbjuds finns exempelvis linschips med smak av Sourcream & Onion eller Ost & Jalapeño.

olw.se

Produkter från Anamma

Anamma, god vegomat för alla tillfällen

Anamma började sin resa för ca 20 år sedan, långt innan vego hamnade på allas läppar. Filosofin har alltid byggt på att vego-mat ska vara riktigt god och oavsett om du är vegan eller köttätare. Idag hittar du allt från vegofärs och vegochorizo till pizzorna vegomexicana och vegocapricciosa.

anamma.eu