Vi vill få fler att äta mer växtbaserat

Det vi äter står för ungefär en tredjedel av de konsumtionsbaserade klimatutsläppen i Sverige och vi vet att det absolut mest effektiva sättet att minska utsläppen är att skifta till en mer växtbaserad diet. Därför är det viktigt att vi minskar mängden kött vi äter och istället äter mer grönt.

Frankful gör tacon vego och klimatsmart

Frankful är Orklas nyaste varumärke och erbjuder allt du behöver för att kunna göra klimatsmarta, veganska tacos. Med bland annat växtbaserad riven ”ost”, tacofärs på ärtprotein och marknadens första veganska ”ost”-dipp revolutioneras ett av svenskarnas mest älskade kök. I Sverige äter vi nära 100 miljoner portioner tacos årligen. Genom att gå över till en helt växtbaserad variant av taco kan vi minska klimatpåverkan med ca 80 procent i jämförelse med en traditionell variant med kött och traditionella tacotillbehör. Skulle vi alla gå över till en växtbaserad taco skulle vi årligen minska våra klimatutsläpp med 120 000 ton eller motsvarande utsläppen från ungefär 60 000 bilar.

Läs mer om Frankful
Frankful

Veganska snacks åt folket!

Orkla-varumärket OLW har länge satsat på ett veganskt sortiment, där ett brett utbud av exempelvis bönbollar, linschips och kikärtchips med kryddblandningar som är helt veganska finns i butikshyllorna. Bland alla goda veganska snacks som erbjuds finns exempelvis linschips med smak av Sourcream & Onion eller Ost & Jalapeño.

Läs mer om veganska snacks

Anamma är god vegomat för alla tillfällen

Anamma började sin resa för ca 20 år sedan, långt innan vego hamnade på allas läppar. Filosofin har alltid byggt på att vego-mat ska vara riktigt god och oavsett om du är vegan eller köttätare. Idag hittar du allt från vegofärs och vegochorizo till pizzorna vegomexicana och vegocapricciosa.

Läs mer om Anamma

Orkla driver förändring genom samarbete

Orkla är också medlemmar i branschorganisation Växtbaserat Sverige, vars syfte är att främja konsumtion och produktion av växtbaserade livsmedel. I organisationen ingår även Oatly, VegMe, Nestlé, Food for Progress och Findus.

Läs mer om Växtbaserat Sverige