Samarin

Samarin är ett godkänt naturläkemedel som hjälper vid halsbränna.

 

Samarin är ett av Sveriges mest köpta naturläkemedel och säljs i dagligvaruhandeln och på apotek. Samarin innehåller natriumkarbonat som har en syraneutraliserande effekt och används traditionellt vid halsbränna och sura uppstötningar.

Historia: Samarin lanserades redan 1923 och har sedan dess har varit ett av Cederroths viktigaste varumärken. Idag säljs och marknadsförs Samarin i Orkla Care Sverige.
Allt började på Cederroths Tekniska Fabriksbod i Gamla Stan i Stockholm, som då var något av ett hälsoapotek med ett sortiment av inte mindre än 143 produkter, där amerikanskt fruktsalt ingick i sortimentet. 1923 tog Christian Cederroth fram ett eget fruktsalt och lanserade Samarin. Det blev succé!  Med ett ovanligt sinne för marknadsföring och reklam fick Christian Cederroth in Samarin i konsumenternas medvetande och framgången var så stor att han beslöt sig för att satsa allt på fruktsaltet – från 143 produkter i 448 förpackningar till en produkt i en förpackning.

Produktutvecklingen fortsätter för att förenkla, förbättra och sprida Samarin till fler användare.

Samarin är sedan 1995 godkänt som naturläkemedel.

Traditionellt använt vid halsbränna och sura uppstötningar. Användningsområdet för Samarin är enbart baserat på traditionell användning.

Samarin finns som pulver i dospåse, tuggtabletter och brustabletter.
Samarin är inte lämplig för personer med nedsatt njurfunktion.

Se vidare www.fass.se – läs bipacksedeln noga!