Samarin

 

Vad är Samarin?

Samarin är ett naturläkemedel traditionellt använt vid halsbränna och sura uppstötningar.

Samarin är ett av Sveriges mest köpta naturläkemedel och säljs i dagligvaruhandeln och på apotek. Samarin brustablett innehåller natriumbikarbonat, kaliumbikarbonat och natriumcitrat. Samarin Persika Citron innehåller ett pulver som du löser i vatten som består av natriumbikarbonat. Samtliga dessa aktiva ingredienser har syraneutraliserande effekt och används traditionellt vid halsbränna och sura uppstötningar.

Historia

Samarin lanserades redan 1923 och har sedan dess har varit ett av Cederroths viktigaste varumärken. Idag säljs och marknadsförs Samarin i Orkla Care Sverige.

Allt började på Cederroths Tekniska Fabriksbod i Gamla Stan i Stockholm, som då var något av ett hälsoapotek med ett sortiment av inte mindre än 143 produkter, där amerikanskt fruktsalt ingick i sortimentet. 1923 tog Christian Cederroth fram ett eget fruktsalt och lanserade Samarin. Det blev succé!  Med ett ovanligt sinne för marknadsföring och reklam fick Christian Cederroth in Samarin i konsumenternas medvetande och framgången var så stor att han beslöt sig för att satsa allt på fruktsaltet – från 143 produkter i 448 förpackningar till en produkt i en förpackning.

Produktutvecklingen fortsätter för att förenkla, förbättra och sprida Samarin till fler användare.

Samarin är sedan 1995 godkänt som naturläkemedel.

Traditionellt använt vid halsbränna och sura uppstötningar. Kontinuerlig användning begränsas till 2 veckor.

Samarin finns som pulver i dospåse och brustabletter.
Samarin är inte lämplig för personer med nedsatt njurfunktion.

Se vidare www.fass.se – läs bipacksedeln noga!