Pikasol

Pikasols produkter är kosttillskott med högkoncentrerade Omega-3-fettsyror, främst EPA och DHA samt vitaminer. Omega-3 har många hälsoeffekter bland annat inom hjärta, hjärna, immunsystemet, skelett och muskler. Det finns fyra olika Pikasol-produkter för att passa olika behov och åldrar – Pikasol Hjärta, Pikasol Hjärna, Pikasol Flex och Pikasol Immunsystem.

Omega-3 för hela kroppen
Både fettsyrorna EPA och DHA är en naturlig del av våra celler i kroppen. DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga*. EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion.** Genom att ta Omega-3 hjälper du din kropp att utvecklas normalt.

Mammans intag av omega-3-fettsyran DHA under graviditeten bidrar till exempel till att näthinnan utvecklas normalt hos fostret. Studier visar också att det finns ett samband mellan moderns intag av DHA och barnets utveckling av hjärna och ögon.

Även äldre barn och vuxna behöver fettsyrorna DHA och EPA som byggstenar i hjärnan och hjärtat. DHA bidrar till att upprätthålla normal syn hos vuxna och äldre och vitamin A och D bidrar till ett normalt immunsystem.

Var hittar jag Pikasol
Pikasol hittar du på apotek och i hälsokostbutiker.

Kvalitetssäkrad produktionsprocess
Vår kvalitetssäkrade produktionsprocess kommer från lång erfarenhet. Möllers har exempelvis levererat högkvalitativ fiskleverolja sedan 1858. Vår fiskolja går igenom flera raffineringssteg för att renas från tungmetaller, miljögifter och för att få bort kortkedjiga fettsyror. Fiskoljan koncentreras därefter genom destillation för att få ett högt innehåll av omega-3 fettsyror. Innan fiskoljan kapslas in analyseras den för att skapa en så hälsosam dos av Omega-3 som möjligt.

*Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA.
**Den gynsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA.

Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.

Förvaras utan räckhåll för små barn.

Tänk på att det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.