OLW

1967 bildades Old London Wasa, som sedan förkortades till OLW. Företaget skulle ge sig in i den för Sverige nya marknaden snacks. Från början importerades potatischips men snart byggdes en fabrik och 1968 gjordes de första egentillverkade potatischipsen i Filipstad. Ända sedan dess har snacksfabriken i nordöstra Värmland försett svenska folket med goda snacks i alla former.

Det första chipset vi gjorde var Lättsaltade potatischips, men snart kom även räfflade Dill & Gräslök chips som den första smaksatta chipssorten. På 70-talet kom grovräfflade Grillchips och på 80-talet fick vi den stora favoriten Sourcream & Onion chips. Än idag är det dessa fyra chipssorter som är svenskarnas absoluta favoritsorter.

Vår innovationsavdelning arbetar hårt för att hitta spännande smaker. Genom åren har vi haft en mängd olika chips som orientaliska chips med fantasifulla namn som Hot Taj Mahal, chips med Pizza-smak och potatischips som smakade picklade grönsaker och majonnäs. En av våra numera klassiska favoritsmaker inspirerades faktiskt av krämig potatisgratäng; Cream Cheese chipsen!

Vi har dock inte bara olika smaker på chipsen utan också utforskat olika snacksformer. Vi har tagit fram chips med extra stora räfflor för mer smak, extra stora chips, chips som är skurna som våfflor och ugnsbakade chips för lägre fetthalt – i alla tänkbara spännande smaker!

I OLW:s sortiment finns idag många olika chipssorter, popcorn, konfektyr, nötter och cheez doodles och vi vågar påstå att vi har en smak för alla till fredagsmyset.