Ballerina

Ballerina är Sveriges mest älskade kex och ett av våra största varumärken. Visste du att var tionde kexpaket som säljs i Sverige är ett Ballerinapaket, och varje sekund äter i snitt sex personer ett Ballerinakex?

 

Sedan 1963 har Ballerina varit en självklar favorit i de svenska hushållen med sin unikt lena och krämiga nougat, i perfekt kombination med krispigt kex.

Ballerina är känt för sitt karaktäristiska utseende och har en unik smak som inte alltid går att sätta fingret på, men som alla känner igen och älskar. Det börjar med nougaten och vår unika förmåga att kombinera olika konsistenser till en perfekt blandning av krispigt och mjukt, fyllning och kex. Till det lägger vi en härligt tillåtande syn på att släppa fram leken, glädjen och de små överraskningarna varje dag.

Vi vet att det inte bara handlar om den goda smaken när du äter en kaka, det handlar lika mycket om HUR du äter goda saker. Att få plocka isär, lägga ihop, äta lite i taget, börja med det godaste, helt enkelt äta det just så som du själv tycker är godast. Så slappna av och lek med maten tycker vi, och hitta på dina egna goda ritualer.

Vi tror att människor mår bättre av att vara tillsammans och vill skapa fler tillfällen för fest, fika och små stunder av gemenskap.

Glädjen är grunden för allt vi gör, den goda smaken, de personliga ritualerna — allt för att sprida glädje.

Vi tar oss tid att leka lite oftare, göra något oväntat och överraskande, bara för att det känns kul.

Ballerinas produkter är bakade utan palmolja.