Vårt Kök

Välkommen in i ett levande kök där menyn, som görs av våra egna kockar och gastronomer, ändras efter säsong och våra produktnyheter. Här hittar du veckans meny.

I Vårt Kök kan du köpa frukost, lättare luncher, drycker och fika som tar avstamp i Orkla Foods Sveriges egna produkter. Vår mat serveras i smarta förpackningar som du lätt kan ta med dig när du är på språng. Du kan också välja att sitta här med insyn rakt in i vårt innovationskök. I Vårt Kök finns också ett skafferi, fyllt med ett skiftande urval av produkter från vårt sortiment som du kan köpa med dig hem.

Vårt Kök är i grunden en satsning på ökad transparens och delaktighet. Som ett av Sveriges största livsmedelsföretag är det viktigt för oss att lyssna på och möta er som varje dag äter och dricker den mat och dryck som vi producerar och tillagar. Att lära känna er konsumenter är a och o för att vi ska förstå och tillgodose era skiftande behov.

I Vårt Kök kan ni smaka på våra nyheter, se in i vårt innovationskök där alla nya produkter blir till och vara en del i skapandet av morgondagens mat och dryck. Vi kommer att bjuda vi in till olika aktiviteter då ni konsumenter får testa och tycka till i utvecklingen av nya produkter, smakprovningar inför lanseringar och öppna upp för intressanta möten med oss som jobbar på Orkla Foods Sverige.

Vi vill att Vårt Kök ska vara en mötesplats som bjuder på smakupplevelser och inspirerar till nya sätt att använda våra produkter. Här kan ni äta frukost, lättare luncher och mellanmål som tar avstamp i vårt breda sortiment. Här finns också ett skafferi som hela tiden fylls på med nya produkter som ni kan köpa med er hem.

Meny

Bara vecka 38:
Veckans Nyhetslansering: RisiFrutti, 500g &
Risifrutti 500g, utan tillsatt socker.

På onsdag serverar vi Felix Gulasch-soppa med syrad grädde & goda tillbehör.

Morgonkraft 59 kr
Skapa din egen Morgonkraft, välj tre av (eller köp enskilt):
• Smörgås eller overnight oats
• Kaffe eller te
• Apelsinjuice från Tropicana eller ägg med Kalles

Smoothiebowl 45 kr
Kokosgrädde, banan, frukt, bär och färsk ingefära mixas med och toppas med jordnötssmör, säsongens frukt & Paulúns Granola.

Frunchbowl 45 kr
Frö- & nötgröt med bär, jordnötscrunch, frukt och BOB Bara Bär och Frukt. Häll över valfri mjölk.

Superbowl – Veckans: Kale Ceasar
Kale Ceasar Grönkål & romansallad blandas med Ceasar dressing, pecorino ost, syltad rödlök, edamame- bönor & vitlöksrostade krutonger. Lägg gärna till lite kalkon-bacon och toppa sedan med valfritt protein. I botten har vi mustigt kokt Paulúns Supermix. Nybakat bröd, färskost & dryck ingår.

Vi lagar du värmer 
Värm en rätt från montern, här ingår vår goda paj & sallad.

Månadens lasagne: Svampen
En mustig lasagne på svamp & purjolök, lite het tomatsås och Anammas vegofärs. Serveras med sallad, 79 kr.

Dessertfika
Frödinge cheesecake med Bara Bär och vita chokladspån, toppas med säsongens bär 39 kr.

Nyttofika – fika som smakar gott & gör gott
Gammeldags Äppelkaka i ny tappning:
Äppelkompott, Felix äppelmos, dadlar & nötsmulor och vispad kokosgrädde, 35 kr.

Veckans nyhet & Erbjudande
Felix Veggie-paj
Köp en Felix Veggie-paj och köp till en smoothie för 25 kr

ONSDAG
Varm Felix paj med goda tillbehör.

I vårt skafferi

Skafferiet i Vårt Kök fylls ständigt på med nya produkter från vårt sortiment. Här hittar du både våra senaste produktnyheter och populära klassiker. Nyttiga flingor och knäckebröd, törstsläckande drycker, snabba färdigrätter för dagar på språng och goda efterrätter när du vill unna dig något extra. I skafferiet hittar du bara mat och dryck från våra varumärken. Sortimentet är inte stående utan byts ut beroende på säsong och efterfrågan.

Inspireras med Vårt Kök: Super bowl med ugnsrostade rödbetor

Du behöver (till 1-2 portioner):

Vinägrett:
Felix senap
äppelcidervinäger
olivolja
salt & peppar

Bowl:
3 st klyftade Felix hela rödbetor
5 st klyftade ugnsrostade rödbetor
5 st ugnsrostade potatisar
2-4 st skivade rädisor
50 g babyspenat
1 skiva smulad getost

Gör så här:

1. Blanda vinägretten i en bunke.
2. Blanda samman rödbetor och potatis.
3. Strössla över rädisor, gräslök och blanda samman med spenat.
4. Ringla över vinägretten.

Färdig, smaklig måltid!

Inspireras med Vårt Kök: Mästarmatjes med rostad blodpudding, blomkålspuré och kaffe

Du behöver (till 10 portioner):
3 burkar Abba Mästarmatjes
Kaffe (nymalt eller snabbkaffe)
0,5 kg blomkål
2 dl olja
salt
citron
50 g smör
blodpudding

Gör så här:
1. Dela blomkålen i mindre buketter och koka i välsaltat vatten tills den är helt mjuk.

2. Häll av vattnet och låt den ånga av i ett par minuter.

3. Värm oljan till 70°C, mixa blomkålen och addera oljan lite åt gången.

4. Smaka av med citron och salt, lägg på spritspåse och förvara i kyl.

5. Skär 250 gram blodpudding i mindre bitar och rosta i ugn 175°C tillsammans med smöret eller rosta i stekpanna.

Servering: Temperera blomkålspuré och sill så det inte är kylskåpskallt. Lägg ut sillbitar på en vacker tallrik och spritsa blomkålspuré. Strössla över blodpudding och avsluta med lite kaffe.

Servera och njut!

Inspireras med Vårt Kök: Italienska bullar med Paulúns Superpasta

Anamma Formbar Färs revolutionerar den veganska matlagningen. Äntligen går det att gör bullar, biffar, rullader, spett och burgare på vegansk färs. Låt dig inspireras med Vårt Kök och gör italienska bullar med Paulúns Superpasta till middag ikväll. Receptet har vår duktiga kökschef Charlotte tagit fram. Smaklig måltid!

Ingredienser Italienska bullar 4 port:
400 g Anamma Formbar Färs
1 gul lök, finhackad
0,5 krm Chiliflakes
1 msk olivolja
Salt och peppar
1 msk hackad persilja

Gör så här:
1. Låt färsen tina i ca 30 minuter i rumstemperatur. OBS värm ej i micro
2. Blanda den upptinade färsen med hackad gul lök, hackad persilja, olivolja, salt och peppar i en bunke
3. Forma färsen till små bullar i valfri storlek
4. Stek i stekpanna tills de har fått en gyllene brun färg.

 

 

Ingredienser Tomatsås 4 port:
1 pressad Vitlöksklyfta
80 g finhackad gul lök
80 g rivna morötter
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
20 g Felix Tomatpuré
Balsamico vinäger
1,5 dl Vatten
Salt och peppar
Örter

Gör så här:
1. Fräs vitlök, gul lök och morötter i olja i en tjockbottnad kastrull.
2. Häll på krossade tomater, grönsaksfond, Felix Tomatpuré, balsamicovinäger, vatten och låt koka ihop. Krydda salt, peppar & örter efter tycke och smak.

Inspireras med Vårt Kök: Smoothiebowl

Svårt att hitta inspiration till mellanmål? Häng med på en cookalong tillsammans med Orkla Foods Sverige och Vårt Kök. I denna video visar vi hur du snabbt fixar ett gott mellanmål med Paulúns Paleo Supergranola.

Inspireras med Vårt Kök: Knäckig äpplekaka med Ekströms vaniljsås

Fikasugen? Låt dig inspireras med Vårt Kök och baka en knäckig äpplekaka med Ekströms vaniljsås. Receptet har vår duktiga kökschef Charlotte tagit fram. Det är bara att baka och njuta!

Inspireras med Vårt Kök: Vit choklad- och vaniljkräm med färska bär

Låt oss få inspirera med en supersnabb och lyxig vit choklad-& vaniljcrème med färska bär. Receptet är skapat av vår fantastiska kökschef i Vårt Kök som tipsar att du kan smaksätta desserten med lite apelsin- eller limezest.

Ingredienser:
Vit choklad 200 g
Ekströms kyld vaniljsås

Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad | tillsätt Ekströms kyld vaniljsås under omrörning. Smaksätt gärna med lite apelsin- eller limezest | häll upp i vackra skålar och ställ i kylen minst en timme innan servering | garnera med ett flarn och bär | servera och njut!

Inspireras med Vårt Kök: Pannkakstårta

Pannkakor i all sin enkelhet blir till fest när du skapar en pannkakstårta. Varva lagerna med turkisk yoghurt blandad med Ekströms vaniljsås, BOB bara bär & frukt (japp, det stämmer det är bara bär och frukt i sylten och inget tillsatt socker) och massor med färska bär. Barnsligt gott!

Ingredienser:
10 pannkakor
Turkisk yoghurt
Ekströms vaniljsås
BOB bara bär & frukt valfri variant
Färska bär
Vaniljsocker

Gör så här:
Stek pannkakor | blanda Ekströms vaniljsås med turkisk yoghurt | varva pannkakor med turkiskt yoghurt-blandning, BOB bara bär & frukt och färska bär | vid sista lagret pudra över lite vaniljsocker | servera och njut!

Kontakta oss

Vårt Kök ligger i anslutning till Orkla Foods Sveriges huvudkontor på Isbergs gata 9B i Malmö. Vill du komma i kontakt med oss är du välkommen att skicka ett mail till vartkok@orklafoods.se.

Våra öppettider:

Måndag till fredag,
klockan 8.00-16.30
(Ej helgdagar)

Observera att vi endast tar kort och inga kontanter.

Följ Vårt Kök på Instagram