Orkla Foods Sverige

Vi tillagar vår mat och dryck i Sverige, med närhet till de svenska råvarorna. Med huvudkontoret i Malmö har vi vår bas i den skånska myllan med havet som närmsta granne.

Orkla Foods Sverige gör god mat som gör gott. Våra populära varumärken är en stor del av vårt stolta svenska matarv och för oss är det viktigt att vår mat och dryck smakar gott och är tillagad med omtanke om människor, hav och land. Vi vässar våra krafter och smaklökar för att skapa innovation, driva utvecklingen av en hållbar livsmedelsbransch och göra våra varumärken ännu godare och bättre.

Vår mat och dryck finns både i butik och på restaurang

Orkla Foods Sveriges verksamhet är uppdelad inom två affärsområden som vi kallar Retail och FoodSolutions. Inom Retail vänder vi oss mot konsumenter och kunder inom dagligvaruhandeln där vi är en av Sveriges ledande livsmedelsaktörer och marknadsledande inom merparten av våra kategorier.

Orkla Foods Sverige är också en av Sveriges ledande aktörer för måltidslösningar och mat som konsumeras utanför hemmet. Inom FoodSolutions ryms vår organisation för restaurang och storhushushåll, till exempel skola och äldreomsorg, samt vår organisation för industri- och exportverksamhet.

FoodSolutions

FoodSolutions på Orkla Foods Sverige erbjuder måltidslösningar som ger värde och skapar tillväxt för våra kunder i restauranger och storkök. Förutom att vår mat är säker och näringsmässigt riktig är den också god och av hög kvalitet. Under varumärkena Felix, Liva Energi, Ekströms, Frödinge, Önos, Abba, Kalles, Krögarklass, Hållö, Bob, Jokk, Risifrutti, Grebbestad, Anamma och Fun Light erbjuder vi ett brett sortiment av produkter.

Läs mer om FoodSolutions

Vi exporterar svensk matkultur

Vår exportverksamhet vänder sig till stora delar av Europa men även USA och Asien. I USA har vi sedan 50-talet marknadsfört exportsylt under varumärket Felix där vi idag är marknadsledare med Felix lingonsylt. Vi exporterar även sjömat, som till exempel sill, kaviar, pastejer och stenbitsrom, och vi strävar efter att kontinuerligt utöka vårt exportsortiment.

Läs mer om vår export

Vi är ett ungt bolag med en lång historia

Vi är stolta över vår historia och att vi har lyckats utveckla vårt arv. Och kärnan i verksamheten består – nämligen kärleken till god mat och dryck. Här kan du ta del av alla viktiga milstolpar och händelser i vår historia.