Eslöv

Mitt i Skåne ligger en av Orkla Foods Sveriges största anläggningar som i sig faktiskt består av tre separata anläggningar; vår potatisanläggning, gröna anläggningen och färdigmaten.

I Eslöv arbetar cirka 450 personer med att tillaga vegansk färdigmat, rulla köttbullar, se till att råvarorna som ska bli pyttipanna hackas och steks och lägger in gurkor och rödbetor från våra odlare runt om i Skåne, Blekinge och Öland. Potatis tas emot i vår egna potatismottagning och blir till pommes frites, potatismos och festpotatis.

Det var i Eslöv som ett av våra mest populära varumärken, Felix, grundades 1939 av Herbert Felix. Vi kan också stoltsera med att vår anläggning är den enda i Sverige som gör potatispulver till potatismos. Här finns också en avdelning där vi tillagar mat efter specifika önskemål/allergener som till exempel maträtter utan gluten, laktos, mjölkprotein, sojaprotein och äggprotein.

I vår anläggning i Eslöv lagar vi cirka 48 000 ton mat per år som svenska folket köper med sig hem från butik, möter i skolan eller på restauranger under varumärkena Felix, Önos, Paulúns och Anamma.

Sedan 2016 är all elenergi på anläggningen förnyelsebar, något vi är mycket stolta och glada för!

Hitta hit:
Orkla Foods Sverige AB
241 38 Eslöv
Besöksadress: Sockergatan, Eslöv
Telefon: 010-142 40 00