Bankeryd

Orkla House Care är en av Europas största producenter av måleriverktyg. Vår penselfabrik ligger i Bankeryd i nordvästra Småland och har funnits här i över 70 år.

Varje år producerar Orkla House Care drygt 30 miljoner måleriverktyg, och målet är alltid att lansera nya och innovativa produkter som både överraskar och underlättar för användarna.
Våra omtyckta varumärken Anza och Anza Pro i Sverige, Jordan i Norge, Spekter i Danmark, samt Harris och Hamilton i England är välkända i branschen och starka på sina hemmamarknader. Anza Pro och Harris exporteras dessutom till flera länder.

Bredvid vår fabrik ligger utvecklingsavdelningen för hela Orkla House Care. Här tar vi hela tiden fram nya borstblandningar, bättre rollerväv, greppvänligare handtag och helt nya måleriverktyg. Varje innovation testats noggrant tillsammans med yrkesmålare, gör-det-självare och färgtillverkare – ända tills den lever upp till våra omfattande kvalitetskrav. Det betyder att en pensel som godkänts av våra produktutvecklare tål att användas ofta och länge – oavsett om det är yrkesmålare eller gör-det-självare som håller i den.

Det är fyra ord som styr: kvalitet, funktion, ergonomi och design. Eller, i mer konkreta ordalag: slitstyrkan, effektiviteten, greppet och formen. Vi är rätt säkra på att ingen annan nordisk penseltillverkare har satsat så konsekvent på innovation och utveckling, under så lång tid.

Orklas anläggning i Bankeryd

Adress

Orkla House Care
Tallvägen 6
564 35 Bankeryd