Här finns Orklabolagen i Sverige

Orklabolagen har tillverkning från Eslöv i söder, till Falun i norr och producerar allt från vegofärs till tvål och måleriverktyg här i Sverige. Över 90 procent av den mat och dryck vi säljer i Sverige tillagas och produceras lokalt, många gånger i nära samarbete med kontraktsodlare.

Orkla Foods Sverige

Anläggning i Eslöv

Eslöv

I Eslöv ligger vår största anläggning i Sverige. Här arbetar runt 450 medarbetare med att tillaga veganska produkter, rulla köttbullar, se till så att råvarorna som ska bli pyttipanna hackas och steks samt att lägga in gurkor och rödbetor. Det var i Eslöv som ett av våra mest populära varumärken, Felix, grundades 1939 av Herbert Felix.

Besöksadress

Fågelmara

Vår anläggning i Fågelmara grundades under 1920-talet och är den största anläggningen för tomatketchup i Norden. I anläggningen arbetar cirka 70 personer med att se till så att det alltid finns ketchup, chilisås, salsa, tomatpuré, såser och dressingar på svenskarnas bord under varumärket Felix.  Hela 27 000 ton tillagas här varje år.

Besöksadress

Kumla

I Kumla tillagar vi frukt- och bärprodukter och det var här som vårt varumärke BOB grundades år 1948. I Kumla kokar och tillagar cirka 160 personer 62 000 ton saft, drycker, kräm och blåbärssoppa.

Besöksadress

Medarbetare i produktionsanläggningen i Kungshamn

Kungshamn

I Kungshamn gör vi alla våra produkter inom sjömat. Här finns ett tjugotal produktionslinjer där vi tillagar kaviar, caviar, sill, matjessill, ansjovis, pastejer, stuvningar, fiskbullar och makrillprodukter. Här finns också ett bergrum med 100 000 tunnor rom, skarpsill och andra sillsorter som lagras och mognas i tunnor i en eller flera månader i det bohusländska urberget.

Besöksadress

Tollarp

I den skånska byn Tollarp strax utanför Kristianstad ligger Nordens största syltanläggning. Där har det sedan år 1903 kokats sylt, marmelad, äppelmos och kompotter under varumärket Önos. Här jobbar idag cirka 45 personer.

Besöksadress

Medarbetare i produktion i Vansbro

Vansbro

I Vansbro hittar du Sveriges största pizzeria för stenugnsbakade pizzor. Utöver pizza bakas här också pajer som säljs till såväl restauranger och storhushåll som till konsument.

I anläggningen bakar ungefär 160 personer drygt 10 000 ton pajer och pizzor per år. Spillet från produktionen blir till djurfoder som används av lokala producenter.

Besöksadress

Anläggning i Örebro

Örebro

I Örebro finns vår anläggning för desserter och mellanmål, där vi tillagar Risifrutti för hela den nordiska marknaden.

På anläggningen arbetar cirka 75 personer och varje år tillagas det 10 000 ton  mellanmål och desserter.

Besöksadress

Orkla Confectionery & Snacks

Anläggning i Filipstad

Filipstad

I Filipstad gör vi bland annat spröda chips och gyllengula cheez doodles. Varje dag lämnar mer än 400 000 påsar snacks vår fabrik och hamnar i butiker runtom i landet – kanske hamnar en av dem på ditt soffbord på fredag?

I centrala Filipstad ligger också Snacksbutiken, där du kan kliva in i OLW:s värld.

Besöksadress

Jönköping

I Jönköping har det tillverkats godis sedan BUBS startade här 1990.

BUBS har ett sortiment som består av ett femtiotal produkter med signum att skapa en lekfull mix av smak, textur och form och sortimentet. Alla produkter är helt fria från palmolja, gelatin och andra animaliska tillsatser. Gott som gör gott, kanske hamnar några av dessa godbitar i din godisskål på lördag?

Anläggningen i Jönköping är i gång dygnet runt och tillverkar miljontals kilo godis varje år.

Besöksadress

Orkla Care Sverige

Anläggning i Falun

Falun

I Falun ligger Nordens största fabrik för hygienartiklar. Här har vi tillverkat hygienprodukter sedan 1939 under kända varumärken som i många år hjälpt svenskar med den personliga hygienen från topp till tå. Allt från exempelvis HTH, Bliw, Family Fresh, LdB, L300 och Jordan tillverkas här.

Besöksadress

Orkla Food Ingredients

Anläggning för Jästbolaget

Sollentuna

Jästbolaget grundades 1893 och har sedan dess producerat jäst vid anläggningen i Sollentuna, bland annat under varumärket Kronjäst. Vi är idag Nordens ledande producent och leverantör av jäst och jästbaserade produkter, alltid med omtanke om människor och miljö. Med lång erfarenhet och skickliga anställda producerar vi olika sorters jäst av hög kvalitet för bl a bakning, vintillverkning och djurfoder.

Besöksadress

Frödinge

I Frödinge bakar våra cirka 85 medarbetare ostkakor, pajer och tårtor. Mjölken och grädden kommer från gårdar i Småland med omnejd och all sylt vi använder till våra produkter kokas på plats i vår anläggning.

Besöksadress

Stenkullen

I Stenkullen utvecklar vi ingredienser och produktkoncept för att underlätta för olika bagerier att producera bakverk av en hög och jämn kvalitet. Det är produkter som exempelvis bagerimargarin och andra fettprodukter, bakhjälpmedel, brödbaser, muffinsmixer och mycket mer. Detta gör vi via företaget Credin Sverige AB.

Besöksadress

Kristianstad

I Kristianstad har vi vår tillverkning av glassvåfflor via företaget Våffelbagaren, som specialiserat sig på tillverkning och försäljning av glassvåfflor av hembakt typ. Våfflorna säljs till glassbolag och olika grossister men även till dagligvaruhandeln.

Besöksadress

Malmö

I Malmö producerar vi bland annat konfektyringredienser, dekorationer, toppings och mejeriprodukter för livsmedels- och detaljhandeln, via företaget Orchard Valley Foods.

Besöksadress

Orkla House Care

Anläggning i Bankeryd

Bankeryd

Vår penselfabrik ligger i Bankeryd i nordvästra Småland och har funnits här i över 70 år. Varje år producerar vi drygt 30 miljoner måleriverktyg under bland annat varumärkena Anza och Anza Pro.

I Bankeryd ligger även utvecklingsavdelningen, där vi hela tiden tar fram nya borstblandningar, bättre rollerväv, greppvänligare handtag och helt nya måleriverktyg.

Besöksadress

 

Huvudkontor

Huvudkontor i Malmö

Malmö

I Västra hamnen i Malmö ligger Orkla Foods Sveriges huvudkontor. Här arbetar drygt 250 medarbetare.

Frankful Butik och Restaurang
I entrén till vårt huvudkontor ligger Frankful Butik och Restaurang som serverar olika rätter under våra varumärken som Felix, Anamma och Paulúns. Den duktiga personalen lagar säsongsbaserad, vegansk och/eller vegetarisk mat – ofta skapad utifrån räddade råvaror som annars skulle blivit svinn, men som givetvis är fullt ätbar. Så bra! Du kan köpa frukost, lunch och snacks här. Restaurangen är öppen för både medarbetare och allmänheten. Välkomna!

Besöksadress

Huvudkontor i Solna

Solna

I Solna Business Park ligger vårt huvudkontor för Orkla Care Sverige, Orkla Confectionery & Snacks och Health and Sports Nutrition Group. Här arbetar drygt 300 medarbetare.

Besöksadress