Vegetariska pajer, flatbread pizza och hälsosamma linsflingor bland höstens godaste lanseringar

Hösten är här och det betyder nya smakupplevelser i butikshyllorna. Lätt att laga, vegetariskt och hälsosamma alternativ är fortsatt starka konsumenttrender som speglar de senaste lanseringarna från Orkla Foods Sverige.

17/09/2018

– Vi lanserar nu flera nya produkter som ska göra det lättare att göra mer hälsosamma och hållbara val i vardagen, säger Patrick Axzell, sälj- och marknadsdirektör på Orkla Foods Sverige.

Bland annat utökar Felix Veggie produktfamiljen med en serie frysta pajer fyllda med grönsaker. Pajerna är lakto-ovovegetariska och kommer i flera spännande smaker som Spenat & Fetaost med edamamebönor och grönkål, och Broccoli & Sparris med lagrad hårdost och citron.

– Med Felix Veggie vill vi göra det lättare för fler att äta mer vegetariskt och just paj är ett lätt sätt att göra det på. Det är mycket smak och tillsammans med en fräsch sallad får man en skön mättnadskänsla, säger Patrick Axzell.

Hälsovarumärket Paulúns fortsätter att revolutionera frukosthyllorna med hälsosamma alternativ utan tillsatt socker. Denna gång med tunna, krispiga linsflingor för den som vill ha en riktigt god och nyttig start på dagen. Andra nya produkter på marknaden är efterlängtade Risifrutti Bara Risgröten – en stor förpackning med bara risgröt som man kan toppa med vilken ”frutti” eller annan topping man vill. Den kommer i två varianter – original och utan tillsatt socker.

Helt nya Grandiosa Flatbread Pizza, som kommer i tre smaker, har en extra tunn krispig botten och gott om lyxig topping. Med sin rektangulära form fyller den hela förpackningen och sticker ut i frysdisken. Krispig botten har även alla nya pajer från Felix fått efter att receptet på pajdeg bytts ut. Riktigt smör i degen har resulterat i ett nytt frasigt skal.

Dessa nyheter och flera andra relanserade produkter är nu på väg till butikshyllorna.

För fler produkt- och pressbilder besök vårt pressrum på Mynewsdesk.

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se