Tillökning i sortimentet med Risifrutti® Ekologisk

Under 25 år har Risifrutti spridit positiv energi och varje dag säljs cirka 110 000 bägare av Sveriges mest älskade rismellanmål*. Det breda sortimentet utvecklas kontinuerligt. Nu lanseras det första ekologiska rismellanmålet från Risifrutti.

01/03/2018

 

Allt fler konsumenter väljer ekologiska produkter och den svenska försäljningen av ekologiska livsmedel ökade förra året med cirka 10 procent**. Att äta ekologiskt upplevs som både mer hälsosamt och mer naturligt.
Utbudet för ekologiska kylda mellanmål har däremot hittills varit begränsat. Nu lanseras marknadens första ekologiska rismellanmål. Risifrutti Ekologisk är tillagad på ekologiska ingredienser såsom mjölk, grädde, ris, bär och socker. Naturligtvis är den lika krämig och god som originalet.

– Den nya Risifrutti Ekologisk möter det ökande intresset för att äta ekologiskt. Främst är det barnfamiljer som kommer att uppskatta den nya produkten, men även unga vuxna som gör medvetna val. Gemensamt för båda grupperna är att de är hälsomedvetna och att de enkelt vill kunna fylla på med positiv energi med ett välsmakande mellanmål, säger Joakim Wictorin, marknadschef.
1992 lanserades det första rismellanmålet från Risifrutti och sortimentet består idag av 16 varianter. Risifrutti tillagas vid Orkla Foods Sveriges anläggning i Örebro. Läs mer på hemsidan  www.orkla.se välj Våra varumärken och Risifrutti.

Risifrutti Ekologisk i smakerna jordgubb och hallon.
Pris: cirka 12 kronor
Tillgänglig i butik: v 7

* AC Nielsen 13 Aug 2017. Risifrutti är det marknadsledande varumärket i kategorin kylda mellanmål 0-399g
** Ekowebb

För ytterligare information, kontakta:
Margareta Lantz, presschef Orkla Foods Sverige
margareta.lantz@orklafoods.se, tel: +46 705 54 17 74

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se