Sara Paulsson ny kommunikationschef på Orkla

Sara Paulsson blir ny kommunikationschef i Malmö för Orkla Sverige med uppdrag att stärka bolagets kommunikation, starkare driva förändring i hållbarhetsfrågor och påverka samhällsutvecklingen i en positiv riktning.

29/06/2020

– Orkla Sverige har en väldigt ambitiös hållbarhetsagenda för de närmaste åren. Jag vill med min kunskap och mina erfarenheter stärka den positionen ytterligare, säger Sara Paulsson.

Orkla ser klimatförändringarna som en av vår tids största utmaningar. Vardagskonsumtion av mat och hygienartiklar har stor påverkan på vår förmåga att uppnå klimatmålen och som ledande aktör vill Orkla också vara en del av lösningen.

– Uppdraget är att få Orkla ännu mer engagerad i det offentliga samtalet inom hållbarhet och stärka relationerna och dialogen med våra viktigaste målgrupper. Sara har rätt erfarenhet för att ta Orkla till nästa nivå, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör, Orkla Sverige.

I uppdraget ingår att utveckla både den interna och externa kommunikationen samt arbete inom pr och public affairs.

Sara har lång och varierande erfarenhet från olika ledande positioner inom kommunikation bland annat som kommunikationsdirektör på Lindex och presschef samt public affairs-ansvarig på IKEA Sverige. Hon har även arbetat som pr-konsult och som journalist på Sveriges Radio.

Sara Paulsson tillträder rollen som kommunikationschef, med placering på huvudkontoret i Malmö, under juni.

Kontakt

Sara Paulsson

Kommunikationschef, Orkla Sverige

sara.paulsson@orkla.se