Risifrutti byter namn för att uppmärksamma bröstcancer

Risifrutti byter namn till Risitutti på 2 miljoner förpackningar under augusti och september för att uppmärksamma vikten av att upptäcka bröstcancer i tid, för just det kan göra hela skillnaden. Initiativet stödjer Bröstcancerfondens arbete.

22/08/2017

Bröstcancer är den vanligaste formen av cancer hos kvinnor i Sverige. Varje år diagnostiseras över 9 000 kvinnor med bröstcancer. Bröstcancer blir allt vanligare och smyger sig ner i åldrarna. Men en tidig upptäckt kan rädda liv.

Under augusti och september döper Risifrutti om 2 miljoner förpackningar till Risitutti för att uppmärksamma hur svårt det kan vara att upptäcka bröstcancer. Detta för att påminna om hur viktigt det är att kolla sin bröst en extra gång, för just det kan göra hela skillnaden. Förpackningarna med samma goda innehåll med smak av jordgubb och hallon står bredvid varandra i kyldisken, men namnet skiljer dem åt. Initiativet stödjer Bröstcancerfondens arbete med att kolla en extra gång och att undersöka sina bröst för att upptäcka bröstcancer tidigt.

-Genom att byta ut namnet på förpackningarna från Risifrutti till Risitutti vill vi uppmärksamma och sprida kunskap om bröstcancer samtidigt som vi stödjer Bröstcancerfonden och deras viktiga arbete med att uppmana kvinnor att kolla en extra gång – för just det kan göra hela skillnaden, säger Alia Jassim, Brand Manager.

-Vi är jätteglada över samarbetet med Risifrutti och #kollaenextragång. Kampanjen riktar ljuset mot en av våra hjärtefrågor: självundersökning. Vi vet att tidig upptäckt räddar liv. Och vi vet att det kan ta tid att få till en god vana. Ju förr en kvinna lär känna sina bröst, desto bättre – i syfte att upptäcka eventuella förändringar i ett så tidigt skede som möjligt, säger Marit Jenset generalsekreterare på BRO och Bröstcancerfonden.

Risifrutti är ett välkänt varumärke och ett populärt mellanmål med ett brett erbjudande i 14 olika varianter. Många kvinnor köper Risifrutti som ett mellanmål till sig själva eller till sina barn. Risifrutti är ett varumärke inom Orkla Foods Sverige och mer information finns på www.risifrutti.se

 

För mer information, kontakta:

Margareta Lantz, presschef, Orkla Foods Sverige
+46 705 54 17 74, margareta.lantz@orklafoods.se

 

Mette Hofman-Bang, kommunikationschef, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation – BRO/Bröstcancerfonden

+ 46 702 20 59 24, mette.hofman-bang@bro.se

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se