Produktion av veganska produkter från Anamma samlas i Eslöv

Veganska produkter från Orkla Foods Sveriges varumärke Anamma har det senaste året vuxit med över 50 procent. För att möta den ökade efterfrågan kommer all produktion samlas i ett nytt produktionsområde i Eslöv.

24/11/2017

Idag tillagas de veganska produkterna från Anamma på Orkla Foods Sveriges anläggningar i Simrishamn och Eslöv. Att samla produktionen i ett nytt gemensamt produktionsområde i Eslöv är ett led i Orklas övergripande strategi för att säkerställa en högre produktionskapacitet och minska komplexiteten i Orklas anläggningar.

– Det är mycket glädjande att se att konsumenterna uppskattar vårt veganska sortiment från Anamma. För att möta den höga efterfrågan av produkterna måste vi öka produktionskapaciteten. Därför har vi tagit beslutet att samla all tillagning till ett produktionsområde i Eslöv, säger Henrik Julin, verkställande direktör Orkla Foods Sverige.

Flytten sker i etapper från sommaren 2018 och avslutas vid årsskiftet 2018/2019. Cirka 20 medarbetare i Simrishamn är berörda.

På Orkla Foods Sveriges anläggning i Eslöv tillagas färdigmat och potatisprodukter samt inläggningar av grönsaker. I Eslöv arbetar totalt cirka 285 personer.

 

För ytterligare information, kontakta:

Margareta Lantz, presschef Orkla Foods Sverige (övrig press)

margareta.lantz@orklafoods.se, tel: +46 70 554 1774

Erik Wendel, produktionschef Eslöv (lokalpress)

erik.wendel@orklafoods.se, tel: +46 70 876 2695

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se