Orkla utsett till ett av världens mest hållbara företag

Orkla har fått en plats i Corporate Knights Global 100 - listan över världens mest hållbara företag som blev presenterat under World Economic Forum i Davos den 23 januari.

30/01/2018

Listan är en rankning av de 100 mest hållbara företag i världen och bygger på en analys av 5994 företag. Orkla har för första gången fått en plats på listan.

– Global 100-företagen utgör 2 % av företag med en omsättning på minst 1 miljard dollar när det gäller hållbarhetsresultat. Orkla har i år blivit rankad som nummer 87 på listan. Orklas styrka kopplat till koldioxidproduktivitet, förhållandet mellan koncernchefens lön och genomsnittlig lön för anställda och direktörskap har bidragit till företagets placering, säger Michael Yow, Corporate Knights Research Director.

Orkla är ett av tre företag inom livsmedel, i sällskap av McCormick (23) och Nestlé (50).

– Vi har stora ambitioner för Orklas hållbarhetsarbete och det är trevligt att få feedback som visar att våra långsiktiga insatser ger resultat. Vårt hållbarhetsarbete spelar en allt viktigare roll för att skapa tillväxt och bygga förtroende, säger Peter A. Ruzicka, VD och koncernchef i Orkla.

Kunder och konsumenters intresse av att välja hållbara produkter har ökat:

– Fler och fler människor vill bidra till att minska sitt matavfall, de vill sänka sin användning av plast och främja goda arbetsförhållanden i leverantörskedjan. Vi på Orkla vill vara med och skapa morgondagens lösningar för våra produkter, säger Ruzicka.

 

Om Corporate Knights 2018 Global 100:

• Corporate Knights är ett kanadensiskt företag som producerar artiklar, analyser och annan finansiell information.
• Corporate Knights Global 100 index offentliggjordes vid World Economic Forum i Davos den 23 januari 2018.
• Listan baseras på en analys av 5 994 företag som bedöms mot globala konkurrenter baserat på 17 kvantitativa nyckeltal.
• Två norska företag ingår i årets index; Storebrand (38) och Orkla (87)
• Världens mest hållbara företag 2018 – Full lista: http://www.corporateknights.com/reports/2018-global-100/

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se