Orkla samlar dryckeskompetens i Kumla

Orkla Foods Sveriges utökar produktionsvolymerna vid anläggningen i Kumla. Produktion för FUN, Slimpie, Scoop, Glögg samt drycker till restaurang och storkök flyttas till Kumla från Orkla Foods anläggning i danska Ringköbing.

11/09/2017

Beslutet att öka produktionsvolymerna i Kumla är ett led i Orklas strategi att stärka konkurrenskraften, optimera och etablera den mest kostnadseffektiva dryckesproduktionen i Norden. I Kumla samlas kompetens för den nordiska dryckesverksamheten i ett center of excellence. De ökade volymerna från Danmark innebär en ökning av produktionen med 10 procent.

– Vi är stolta att Orkla har valt att använda vår kompetens och skapa ett Center of Excellence för drycker på anläggningen i Kumla. Det är ett tydligt kvitto på att vår produktionsanläggning ligger i framkant. Samtidigt känner vi såklart med våra kollegor i Danmark och vi lovar att även framöver förse den danska marknaden med samma goda dryck som anläggningen i Ringköping gjort, säger Kristina Fransson, produktionsdirektör, Orkla Foods Sverige.

På Orkla Foods Sveriges anläggning i Kumla tillagas frukt- och bärprodukter under varumärkena Felix, Önos, Ekströms, BOB, JOKK och FUN Light. Här tillagas även Sveriges populäraste risgröt, ärtsoppa och annan kyld färdigmat under varumärket Felix. Dessutom tillagas vaniljkräm för bagerier. Vid anläggningen i Kumla arbetar i dagsläget cirka 160 personer.

För ytterligare information, kontakta:

Johan Linné, produktionschef Kumla (lokalpress)

johan.linne@orklafoods.se, tel: +46 768 86 70 51

Margareta Lantz, presschef Orkla Foods Sverige (övrig press)

margareta.lantz@orklafoods.se, tel: +46 705 54 17 74

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se