Orkla Foods Sverige hållbarhetsberättelse 2017 – Hållbarhetsmålen överträffade

Orkla Foods Sverige publicerar idag Hållbarhetsberättelse 2017. Trenden är tydlig, svenskarna väljer gärna god mat som gör gott. Det visar resultaten av de övergripande hållbarhetsmålen för bolaget.

23/03/2018

Orkla Foods Sveriges två övergripande hållbarhetsmål är att årligen öka försäljningen av bolagets mest hållbara produkter* med mer än 5 procent och minska klimatpåverkan med 25 procent till år 2018. Efter att ha summerat 2017 kan vi stolt konstatera att vi överträffat båda målen.

Resultatet visade att försäljningen ökande med nära 6 procent och klimatpåverkan minskade med 25 procent.

– Jag är verkligen stolt över all den mat och dryck vi tillagar som både är god och gör gott. Som ett av Sveriges största matföretag har vi möjlighet att underlätta för konsumenter och restauranger att göra hållbara val, var dag. Vi har under en längre tid arbetat fokuserat med att innovera och lansera mer hållbara produkter utan att göra avkall på den goda smaken. Allt vi gör ska både smaka gott och göra gott, både idag och i framtiden, säger Agneta Påander, CSR-direktör på Orkla Foods Sverige.

Viktiga milstolpar 2017:

  • Försäljningen av vegetariska produkter ökade med mer än 130 procent (bla varumärkena Anamma, Felix Veggie, Paulúns).
  • Hela tonfisksortimentet från Abba MSC-certifierades och blev spårbart.
  • 14 procent mindre socker i hela sortimentet från Risifrutti.
  • Orkla – koncernen signerad Science Based Target vilket innebär att vi åtagit oss att medverka till att minska den globala uppvärmningen.
  • Vegoburgare från Anamma ingår i McDonalds veganska burgare McVegan.

Allt om detta och mycket mer finns att läsa i Orkla Foods Sveriges hållbarhetsrapport 2017, som du kan ladda ned här. Lyssna också på en kortfattad videopresentation av Agneta Påander.

* Med våra mest hållbara produkter avser vi dels de produkter som följer Livsmedelsverkets kostråd och som är märkta med näringspåståenden som ”mindre salt”, ”utan tillsatt socker” eller med nyckelhålsmärkning, dels de produkter som har tredjepartmärkning för miljö och etik te.x. Krav, EU-eko, MSC och Fairtrade. Produkter där mer än 50 % av proteinerna kommer från växtriket, räknas också som hållbara produkter.

 

För ytterligare information, kontakta:

Margareta Lantz, presschef Orkla Foods Sverige

margareta.lantz@orklafoods.se, tel: +46 705 54 17 74

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se