Orkla Care lanserar fina nyheter

Nyheter från Grumme, Jordan, LdB och Bliw

25/03/2020

Grumme
Grumme såpa – Sveriges mest köpta rengöringsprodukt nu i ny miljövänligare förpackning
Som leverantör gör vi allt för att ligga i framkant inom hållbar förpackningar, därav lanserar vi nu Sveriges mest köpta rengöringsprodukt i en förpackning som består av minst 75% återvunnen plast. För att Grumme även ska vara med och uppmärksamma och uppmuntra till plastsortering väljer vi dessutom att på förpackningen uppmuntra konsumenten till att panta flaskan när den har förbrukats via PantaPå-appen. Detta för att vi dessutom framöver ska kunna erbjuda konsumenten en flaska i 100% återvunnen svensk plast, vilket inte är möjligt i dag då det är brist på återvunnen plast i Sverige.

Handtvätt – parfymfri
Grumme lanserar nu ett handtvättmedel som är dermatologiskt testad & speciellt framtagen för känslig hy då den är parfymfri och helt utan färgmedel.
Handtvättmedlet passar utmärkt för ömtåliga plagg som tvättas antingen för hand eller på hantvättprogrammet i tvättmaskin.
Grummes handtvätt innehåller inga ingredienser av animaliskt ursprung, har inte heller testats på djur och har därmed blivit vegancertifierat av Vegan Society.
Handtvätten uppfyller stränga miljökrav och är märkt med Naturskyddsföreningen Bra Miljöval. Tvättmedlet kommer i en klimatsmart flaska som består av 100% återvunnen plast.

Grumme Flytande Tvättmedel 1,5 Liter
v.34 2019 lanserade Grumme storsäljarna Flytande Kulörtvätt samt Kulörtvätt Sensitive i Big-pack flaska på 1,5 Liter. Nu är det dags för våra största dofter inom flytande tvätt samt vittvätt att lanseras i Big-pack. Dofterna är Kulörtvätt Lindblomma samt Kulörtvätt Pion. Vårt tvättmedel är Svanen-märkt och kommer i en 100% återvunnen plastflaska. Storpacken säljs primärt hos Rusta och ÖoB.

Jordan Green Clean
Hösten 2018 lanserades Jordan Green Clean Tandborstar. Produkterna har genom bra försäljning och toppvärden på återköp (dvs väldigt nöjda konsumenter) visat att de är på marknaden för att stanna. Nu utökas rangen med fler artiklar. Allt i Green Clean-serien uppfyller kriterierna: Bra för planeten – Överlägsen funktionalitet – Estetisk design
• Flosser En enkel flosser tillverkad av 100% återvunnen och livsmedelssäker plast, de medföljande refillerna är också i 100% återvunnen plast och tandtråden är vegansk
• Dental sticks en 100% plastfriprodukt, tandstickorna är gjorda av nordisk björk och förpackningen i kartong. Både stickorna och förpackningen är FSC märkt
• Caries Protection toothpaste Innehåller 98% naturliga ingredienser samt fluor för att skydda tänderna mot plack och karies. Mild smak av mint och produkten är SLS-fri vilket är bra om man har problem med blåsor i munnen. Tuben är gjord i upp till 50% återvunnen plast
• Junior toothpaste Innehåller 98% naturliga ingredienser samt fluor för att skydda tänderna mot plack och karies. Mild smak av fruktmint och produkten är SLS-fri vilket är bra om man har problem med blåsor i munnen. Tuben är gjord i upp till 50% återvunnen plast

LdB
LdB fyller hela 75 år 2020, men är modernare och mer rätt i tiden än någonsin! Hela LdBs sortiment blir Vegan-märkt under året. Doft är viktigt för LdB-kunden och nu vecka 12 kommer vi med en helt ny doftserie: Passion Boost som är en härlig doft av passionsfrukt med en hint av musk och vanilj. I serien finns bodylotion, duschcreme, deo och handtvål.
LdB lanserar också bodylotion och duschcreme i kokosdoftande serien Coco Rico som är en special edition i begränsad upplaga som bara säljs på pall.

Bliw
Den första Bliwtvålen kom ut på marknaden 1968 och var då den första flytande handtvålen i butik. Sedan dess har Bliw lanserat många fina dofter som alla är inspirerade av vår nordiska natur. Nu är det dags för årets nyhet, Bliw Fläder & Rabarber, som är en mild och återfuktande pumptvål med en frisk och söt doft av fläder och rabarber som för tankarna till en varm sommardag. Precis som Bliws övriga sortiment är den både Vegan- och Svanenmärkt.