Orkla Care återkallar samtliga HUSK-produkter

Orkla Care återkallar samtliga produkter under varumärkena HUSK och FiberHusk som säljs på hälsokosthandeln, apotek och i dagligvaruhandeln. I Danmark utreder myndigheter om det finns en koppling mellan ett antal fall av salmonella och intag av HUSK-produkter. Det finns inte några tecken på salmonellafall kopplade till HUSK-produkter i Sverige. Men som en försiktighetsåtgärd väljer Orkla Care nu att dra tillbaka samtliga HUSK-produkter från marknaden.

16/04/2021

– Produktsäkerhet och konsumenternas förtroende är högsta prioritet för oss. Vi samarbetar med de danska myndigheterna för att säkerställa att vi vidtar alla försiktighetsåtgärder som krävs, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör Orkla Sverige.

– Under de många år som produkten funnits på den svenska marknaden har vi inte sett några liknande fall. Vi har nu påbörjat en granskning av processen från råvara till färdig produkt, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör Orkla Sverige.

 

Återkallelsen gäller följande produkter från apotek och hälsokosthandeln:

Produkt
FiberHusk 100 gr
FiberHusk 300 gr
HUSK Mage i balans Fiber+mjölksyrabakt 200 gr
HUSK Mage i balans Fiber+mjölksyrabakt 28 st
HUSK Mage i balans Classic 150 gr
HUSK Mage i balans Classic 225 st
 

 

Återkallelsen gäller följande produkter från dagligvaruhandeln:

Produkt
FiberHusk 100 gr
FiberHusk 300 gr

 

Konsumenter som köpt någon av ovanstående produkter uppmanas att vända sig till Orkla Care Sveriges konsumentkontakt för ersättning av varan:
konsumentkontakt@orkla.se eller på telefon: 010-142 40 00

Kontakt

Joanna Mossberg

Kommunikationschef, Orkla Sverige

joanna.mossberg@orkla.se

Cecilia Gannedahl

Kommunikationsdirektör, Orkla Sverige

cecilia.gannedahl@orkla.se