OLW Smash! nominerad till Årets Dagligvara 2018

Konsumenterna gillar kombon salt och sött. Det visar OLW:s satsning i kategorin Konfektyr som slagit alla förväntningar. OLW Smash! har nu nominerats till Årets Dagligvara 2018.

27/08/2018

Stockholm, 27 augusti: OLW lanserade chokladprodukten Smash! under september 2017. Blandningen av salta majssnacks doppade i söt choklad visade sig vara en vinnande kombination med omedelbar succé hos konsumenterna i Sverige. Nu har produkten nominerats till Årets Dagligvara 2018 av branschorganisationen DLF. Vinnaren utses på en gala i Stockholm den 4:e oktober.

– Vi har fått en kanonstart när vi breddat oss från snacks till konfektyr och försäljningen har slagit alla förväntningar. OLW Smash! gick snabbt upp i topp på listan över Sveriges mest sålda chokladpåsar vilket var en riktig drömstart för oss i den väletablerade kategorin, säger Charlotta Krusfeldt, Affärsutvecklingschef Konfektyr på OLW.

OLW Smash! är en unik produkt som har bidragit starkt till den fina tillväxten i hela kategorin Konfektyr. OLW Smash! finns också som stycksak och båda produkterna är placerade i butikernas godishyllor.

Fakta om Årets Dagligvara:
Priset Årets Dagligvara tilldelas en produkt som under föregående år haft en särskilt framgångsrik lansering, bidragit till utveckling och fyllt ett nytt konsumentbehov. Priset delas ut av branschorganisationen DLF – Dagligvaruleverantörers Förbund, Svensk Dagligvaruhandel och marknadsanalysföretaget Nielsen.

Kontakt

Ulrika Sten

Orkla Confectionery & Snacks

+46 (0)10 142 55 50

ulrika.sten@orkla.se