McVegan först ut när McDonald’s väljer vegoburgare från Anamma

McDonald´s Food Team har tillsammans med Anamma, ett varumärke inom Orkla Foods Sverige, utvecklat en helt ny vegansk burgare för McDonald’s meny. McVegan – som den nya burgaren heter – är först ut på menyn men samarbetet är långsiktigt och ger stora möjligheter att utveckla fler nya rätter och smaker. Nu blir det enklare – för alla – att välja en god vegansk burgare.

12/12/2017

Vegetariskt och veganskt är en stark trend, och allt fler vill idag äta mer växtbaserat. Tillsammans har McDonald’s och Anamma utvecklat en ny vegansk burgare. Med McVegan på menyn blir det enkelt för alla att prova en god vegansk burgare oavsett om det är för den goda smaken eller för variation. Vegoburgaren från Anamma är baserad på protein från sojabönor och med huvudingrediensen från växtriket har burgaren mindre klimatpåverkan jämfört med en motsvarande animalisk burgare.

-Vi är fantastiskt stolta över att McDonald´s väljer att bygga sin nya burgare på vegoburgare från Anamma. Det ger fler möjligheten att upptäcka hur gott och enkelt det är att äta veganskt, samtidigt som vi tillsammans minskar klimatavtrycket på vår planet, säger Nina Sandström, marknadschef.

Burgaren, som produceras i Sverige, har redan gjort succé i Finland där den under hösten testlanserades på ett begränsat antal restauranger. Den 28 december lanseras Mc Vegan brett på McDonald’s meny både i Sverige och Finland.

-Det är både roligt och spännande att vi har inlett samarbetet med Orkla Foods Sverige och deras varumärke Anamma. Det betyder att vi får jobba med de bästa i branschen när det kommer till veganska produkter, och att vi kan erbjuda våra gäster en vegansk burgare som är utvecklad i Sverige. Vår ambition är att det ska finnas något på vår meny för alla 400 000 gäster som besöker oss varje dag och med Mc Vegan breddar vi vårt erbjudande ytterligare, säger Staffan Ekstam, Head of Food Strategy McDonalds.

Pressbilder för nedladdning på MyNewsdesk

För ytterligare information, kontakta:

Margareta Lantz, presschef Orkla Foods Sverige, margareta.lantz@orklafoods.se, tel: +46 70 554 17 74

Henrik Nerell, presschef McDonald´s, henrik.nerell@se.mcd.com, tel: + 46 70 354 85 71

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se