Jordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plast

Orkla-varumärket Jordan har tidigare lanserat tandborstarna Green Clean, som består av återvunnen plast. Nu utökas Green Clean-sortimentet med tandstickor, en flosser och tandkräm för både barn och vuxna. 

31/03/2020

– Vi vill leda det gröna skiftet inom munvård. Det har länge varit en produktgrupp som inte uppmärksammats för dess miljöpåverkan, trots att det exempelvis består av mycket plast. Vi hoppas att allt fler väljer att aktivt ta ställning för miljön även när de borstar tänderna, säger Anna Bramert, Brand Manager för Jordan.

I Jordan Green Clean-sortimentet ingår nu tandborstar och tandkräm för både vuxna och barn, tandstickor och en flosser, som är ett verktyg för att rensa mellan tänderna. Samtliga produkter är tillverkat av återvunnet material i så hög utsträckning som möjligt.

Sedan Jordan Green Clean-tandborstarna lanserades hösten 2018 har de, på de marknader serien finns, ersatt nästan 40 000 kilo ny plast med återvunnen plast. Använda tandborstar går också att återvinna igen.

– Orkla har höga mål för att minimera vår användning av ny plast. Det är fortfarande en bra bit kvar till helt cirkulära värdekedjor för munvårdsprodukter, men med Jordan Green Clean har vi tagit ett stort steg i rätt riktning, säger Sofie Ek, kommunikationschef på Orkla Sverige, som Jordan är en del av.

Fakta om de nya Jordan Green Clean-produkterna

Green Clean Flosser:

  • 100 % återvunnen plast: Handtag gjort av 100 procent konsumentåtervunnen och FDA-godkänd plast, i samma stil som Green Clean tandborsten.
  • 100 % återvunnen kartong:Förpackningen av pappersmassa gjord av 100 procent återvunnen pappersfiber från pappersbaserade produkter.

Green Clean Tandstickor

  • 100 % plastfri produkt:Plastboxen är ersatt med en kartongförpackning, som är gjord på 100 procent återvunnen kartong.
  • Tandstickorna är gjorda av trä.
  • Såväl kartongförpackningen som tandstickorna är FSC-certifierade.

Green Clean Tandkräm

  • Består av 98 procent naturliga ingredienser, resterande 2 procent är bland annat flour.
  • Förpackningen består av upp till 50 procent återvunnen plast, eftersom det ännu inte finns teknik för att göra den mjuka, tunna tandkrämstuben på enbart återvunnen plast.
  • Tandkrämen är Svanen-märkt och helt vegansk.

Kontakt

Sofie Ek

Kommunikationschef, Orkla Sverige

sofie.ek@orkla.se