Henrik Eriksson tillträder som direktör Foodsolutions i Orkla Foods Sverige

Henrik Eriksson har utsetts till Direktör FoodSolutions inom Orkla Foods Sverige och ingår i företagets ledningsgrupp. Henrik har en lång och gedigen erfarenhet från såväl detaljhandeln som restaurang och storhushåll.

19/10/2017

Henrik Eriksson poserar i ett kök.

-Jag har alltid jobbat med livsmedel och jag brinner för att kunna erbjuda god mat och smarta lösningar till restaurang och storhushåll. Det ska bli spännande och utmanande att tillsammans med alla medarbetare driva verksamheten och utveckla vårt erbjudande vidare, säger Henrik Eriksson, Direktör FoodSolutions.

Henrik har en bakgrund från bland annat Unilever och har en gedigen marknad- och försäljningserfarenhet från både Retail och FoodSolutions både i Sverige och internationellt.

2013 anställdes Henrik på Orkla Foods Sverige och har sedan dess haft rollen som affärschef Restaurang & Storhushåll inom FoodSolutions. FoodSolutions på Orkla Foods Sverige erbjuder måltidslösningar till restauranger och storkök. Med smaken i fokus lagas maten från grunden med högkvalitativa råvaror och med stort engagemang.

– Svenskarna spenderar mer tid och pengar idag på restaurangbesök och restaurang- och storhushållsbranschen är ett område som växer. Vi vill med vår kunskap om råvaror och smak kunna erbjuda måltidslösningar som ger värde och skapar tillväxt för våra kunder, säger Henrik Eriksson. Förutom att vår mat är näringsmässigt riktig är den också god och av hög kvalitet. Vi sätter alltid smaken i centrum.

– Vi har idag ett brett sortiment med högkvalitativa erbjudanden till våra kunder inom restaurang och storhushåll och det är en tillväxtmarknad i ständig förändring. Henrik har med sin gedigna erfarenhet inom branschen alla förutsättningar att vidareutveckla verksamheten framåt, säger Henrik Julin, verkställande direktör Orkla Foods Sverige.

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se