Grumme såpa får återvunnen förpackning

Orkla-varumärket Grumme inför nu allt mer återvunnen plast i sina förpackningar. Grumme såpa, Sveriges mest köpta rengöringsprodukt, får nu en förpackning av minst 75 procent återvunnen plast. De nya förpackningarna har funnits i butik från slutet av mars.

16/04/2020

– Grummes ambition är att alla ska kunna städa, diska och tvätta med ett gott grönt samvete. Därför är det viktigt att både själva innehållet och förpackningen är så miljövänliga som möjligt. Att vi nu kan erbjuda såpa i förpackningar av minst 75 procent återvunnen plast är ett stort och viktigt steg på vägen mot helt återvunna förpackningar, säger Sophie Grönlund, Brand Manager för Grumme.

Sedan slutet av mars består alla Grumme såpaförpackningar av minst 75 procent återvunnen HDPE-plast. HDPE är en hårdplast som kan återvinnas många gånger. I Sverige är det dock brist på HDPE-plast, vilket innebär att det i dagsläget är svårt att ta fram förpackningar i 100 procent återvunnen HDPE-plast. I Grumme-sortimentet är förpackningarna för handdisk, rengöringsspray och fläckspray i 100 procent återvunnen plast.

Sedan den 1 februari i år samarbetar Grumme därför med PantaPå, en app som ger användaren rabatt på andra Grumme-produkter när den scannar den tomma förpackningen och slänger den i rätt behållare på återvinningsstationen.

Att ta fram förpackningar med mindre miljö- och klimatavtryck är en viktig del av Orklas hållbarhetsarbete. Nyligen lanserades till exempel även nya flaskor av 100 procent återvunnen plast till BOB och FUN Light.

– Förpackningar är en viktig del av alla våra produkter. Samtidigt kan förpackningarna ha en påverkan på miljön och klimatet. Därför arbetar Orkla för ett cirkulärt kretslopp för alla våra förpackningar, säger Sofie Ek, kommunikationschef på Orkla Sverige.

Om Grumme
Grumme har funnits sedan 1882, då Ferdinand Grumme startade sitt såpasjuderi på Södermalm i Stockholm. Grummes produkter är miljöanpassade och utvecklade för att effektivt rengöra ditt hem och dina kläder. De innehåller råvaror som samtliga är valda med stor omsorg om vår natur och vi försöker att inte använda några onödiga tillsatser. Alla produkter är miljömärkta med Svanen eller Bra miljöval. Inga produkter testas på djur eller innehåller ämnen från djur och flera produkter vegancertifieras av den oberoende organisationen Vegan Society.

Kontakt

Sofie Ek

Kommunikationschef, Orkla Sverige

sofie.ek@orkla.se