Frödinge desserter flyger världen över

Under SAS långflygningar med bjuds det på lokala menyer med kvalitativa råvaror och smaker som tar passagerarna till nya höjder. På menyn finns moussedessert från Frödinge och naturligtvis är sommarens smak svenska jordgubbar.

20/05/2017

På SAS långflygningar serveras passagerare maträtter med ursprung från Skandinavien och matupplevelsen blir en flygande introduktion till svensk kultur. Orkla Foods Sverige är stolta över att leverera desserter från Frödinge till flygbolagets nya satsning på svensk och hållbar mat under sina flygningar.

De desserter som serveras på flygningarna är exklusivt utvecklade av Orkla Foods Sverige för SAS. Desserterna är skapade med kärlek och hantverkstradition och innehåller färsk mjölk och grädde från gårdar i mittersta Småland. Passagerarna får njuta av fyra goda smaker; Jordgubb, Choklad, Toffee, Cheesecake Passion.

Totalt kommer cirka 900 000 passagerare under resten av året kunna avsluta sin måltid med en läcker småländsk dessert med inspiration från den småländska skogen.

Desserterna är förpackade i snygga portionsförpackningar som är enkla att hantera, servera och äta ur.

-Vi vill erbjuda och hjälpa våra kunder möjligheter att servera sina gäster och resenärer goda och välsmakande produkter. De små läckra desserterna lämpar sig väldigt bra för de restauranger och caféer som vill servera mat av hög kvalitet under speciella omständigheter eller till många gäster samtidigt, säger Ellinor Persson marknadschef FoodSolutions på Orkla Foods Sverige.

 

För mer information, kontakta:

Margareta Lantz, presschef, Orkla Foods Sverige
+46 705 54 17 74, margareta.lantz@orklafoods.se

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se