Formbar vegofärs från Anamma revolutionerar den veganska matlagningen

Nu lanserar Anamma marknadens första veganska formbara färs. En efterlängtad nyhet som gör det möjligt att enkelt forma och tillaga veganska färsrätter.

19/02/2018

De senaste åren har intresset bland svenskarna ökat för att äta vegetariskt och veganskt.
20 procent av svenska ungdomar väljer att äta vegetariskt eller veganskt och cirka 10 procent av svenskarna är vegetarianer eller veganer*. Intresset för vegetarisk och vegansk mat är stort och den frysta vegetariska kategorin har det senaste året haft en tillväxt på ca 20 procent**.

Den formbara vegofärsen från Anamma är en unik produkt som gör det enkelt att smaksätta, forma och tillaga veganska rätter. Den är rik på protein från sojabönor och har 90 procent lägre klimatpåverkan jämfört med nötfärs***. Dessutom är den glutenfri och nyckelhålsmärkt.

– Den nya formbara vegofärsen från Anamma är en revolution för alla som vill äta veganskt. Nu kan konsumenterna själva forma sina egna bullar, biffar eller tillaga den perfekta burgaren. Vegofärsen har perfekt konsistens och har även fått höga betyg för den goda smaken. Vi vill göra det enkelt och gott för flera att anamma det veganska, säger Nina Sandström, marknadschef

Produkten har utvecklats tillsammans med en oberoende panel bestående av konsumenter som har varit med och provlagat och smakat produkten. De gav den formbara färsen höga betyg framförallt för produktens konsistens, men även för hur enkel den är att tillaga och för den goda smaken. Dessutom är den förpackad i en klimatsmart förpackning som till största del består av plast från sockerrör.

Anamma produkter tillagas i Sverige vid Orkla Foods Sveriges anläggningar i Eslöv och Simrishamn.

Pris i butik: ca 61 kr (850 gram)

Tillgänglig: vecka 7

*Ungdomsbarometern, Varumärken och konsumtion, 2018

**Nielsen, DVH Totalt, 31 december 2017

*** Klimatberäkningarna för ingredienserna är baserade på RISE klimatdatabas för livsmedel (version 1.2) och i övrigt på Orklas anläggningsspecifika processdata samt branschdata för transporter.

 

För ytterligare information, kontakta:

Margareta Lantz, presschef Orkla Foods Sverige, margareta.lantz@orklafoods.se,
tel: +46 70 554 17 74

 

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se