Fler välsmakande vegetariska lunch- och middagsrätter från Felix Veggie

Svenskarnas intresse att äta vegetariskt är stort. Nära 40 procent av svenskarna ser sig idag som flexitarianer* och 10 procent är vegetarianer eller veganer**. För att göra det lättare för fler att njuta av välsmakande vegetariska måltider lanserar nu Felix två nyheter i frysdisken under konceptet Felix Veggie; Vegetarisk Pytt och enportionsrätten Sweet Potato Lentil Bowl. Båda rätterna är dessutom veganska.

26/02/2018

Felix Veggie introducerades för två år sedan och då det blev enklare för fler att äta grönt. Konsumenterna har tagit Felix Veggie till sina hjärtan och nu utvidgas sortimentet ytterligare.

– Konsumenterna vill äta mer grönt, men upplever ibland vegetarisk matlagning som smaklös och att rätterna inte mättar tillräckligt. En myt som vi slår hål på. Felix Veggie erbjuder ett tiotal rätter med spännande smaksättningar som mättar. Efterfrågan har varit stor och därför känns det extra roligt att vidga sortimentet med enportionsrätten Sweet Potato Lentil Bowl samt flerportionsrätten Vegetarisk Pytt för hela familjen, säger Thomas Sjöberg, marknadschef.

Sweet Potato Lentil Bowl är en mustig gryta med sötpotatis, paprika, spenat, gröna linser, råris och tillsammans med en kryddning av bl.a. ingefära, lime och ras el hanout-krydda blir det en spännande smakupplevelse.

Felix Vegetarisk Pytt är en modern version av den klassiska pytt-i-pannan tillagad på svensk potatis, lök, grillad paprika, morötter, kikärtor och edamamebönor. Gott för både magen och miljön då pytten är förpackad i klimatsmart förpackning som till största del består av plast från sockerrör.

Alla produkter från Felix Veggie är tillagade lokalt på Orkla Foods Sveriges anläggning i Eslöv.

 

Felix Veggie Sweet Potato Lentil Bowl

Pris: 33 kr

I butik: v. 7

Felix Veggie Vegetarisk Pytt

Pris: 37,90 kr

I butik: v.7

*Ekocentrummat.se

** Varumärken och konsumtion, 2018

 

För ytterligare information, kontakta:

Margareta Lantz, presschef Orkla Foods Sverige

margareta.lantz@orklafoods.se, tel: +46 70 554 17 74

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se