Felix Ravioli i köttfärssås deklareras om och levereras ut igen under vecka 40

Orkla Foods Sverige återkallade i slutet av augusti Felix Ravioli i köttfärssås 560 g (artikelnummer 06432) med samtliga bäst-före-datum tom 03.07.2021. Anledningen var att produkten innehåller mjölkprotein, som inte är deklarerad, och som kan orsaka allergiska reaktioner. Burkarna är nu försedda med nya etiketter som anger rätt och tydligt innehåll och börjar levereras ut igen under vecka 40.

17/09/2018

Vår högsta prioritet är alltid matsäkerhet. Samtidigt vill vi undvika att fullt ätbar mat kastas och blir till matsvinn i onödan. Produkterna som återkallades utgör en risk för mjölkproteinallergiker, men för konsumenter utan mjölkproteinallergi är de fullt ätbara.

Därför har vi i samråd med kunder och efter avstämning med myndigheter om lagkrav, beslutat att deklarera om de återkallade burkarna med en etikett som tydligt anger vad burkarna innehåller och börja leverera ut dem igen. De första leveranserna beräknas ske under vecka 40.

Nyproducerade produkter kommer från och med slutet av oktober att få en ny design och märkas med ”kan innehålla spår av mjölk” för att upplysa allergiker om att mjölk kan förekomma i produkten.