Efterlängtad av många – Risifrutti® utan tillsatt socker

Varje år äter svenskarna cirka 41 miljoner Risifrutti rismellanmål och det gör varumärket Risifrutti till ett av Sveriges mest älskade mellanmål*. Svenskarna har de senaste åren visat intresse för att minska sitt sockerintag. Nu lanseras en efterlängtad Risifrutti utan tillsatt socker. Ambitionen är att minska sockret i hela sortimentet med 25 procent inom tre år.

26/09/2017

Sedan introduktionen på 90-talet har smakerna på Risifrutti rismellanmål kontinuerligt utvecklats i takt med att konsumenternas smakpreferenser ändrats. Den nya Risifrutti utan tillsatt socker har den välkända, goda och krämiga konsistensen och serveras med en frisk bärsås, men precis som det låter har den inget tillsatt socker. Den efterlängtade produkten är istället sötad med steviolglykosider som framställs av växten Stevia. Som alltid är alla produkter från Risifrutti tillagade på svensk mjölk och grädde.

-Risifrutti är ett gott och roligt rismellanmål som mättar och ger positiv energi. Vi vill kunna erbjuda alternativ till alla som älskar Risifrutti. Svenskarna har de senaste åren visat ett ökat intresse att minska sitt sockerintag och därför känns det extra roligt att lansera en ny variant utan tillsatt socker, säger Joakim Wictorin, marknadschef.

Varumärket Risifrutti lanserades på den svenska marknaden 1992. Idag finns rismellanmålet i 14 varianter och tillagas vid Orkla Foods Sveriges anläggning i Örebro.* AC Nielsen 13 Aug 2017. Risifrutti är det marknadsledande varumärket i kategorin kylda mellanmål 0-399g.

** Orkla Matbarometer 2016

Risifrutti rismellanmål utan tillsatt socker finns i två smaker:

Jordgubb och Hallon&Passion

Pris i butik: ca 10 kr

För ytterligare information, kontakta:

Margareta Lantz, presschef Orkla Foods Sverige

margareta.lantz@orklafoods.se, tel: +46 705 54 17 74

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se