Efter fredagsmyset – Livet med en nypa salt – Nytt reklamkoncept från OLW

Med ett nytt kommunikationsgrepp, fyllt med en stor dos humor och värme, vill OLW nu vara en motvikt till dagens stress och måsten. Livet med en nypa salt är ett nytt koncept som vill uppmuntra alla Sveriges snacksälskare att mysa och njuta oftare och i nya sammanhang.

16/11/2018

Med ett nytt kommunikationsgrepp, fyllt med en stor dos humor och värme, vill OLW nu vara en motvikt till dagens stress och måsten. Livet med en nypa salt är ett nytt koncept som vill uppmuntra alla Sveriges snacksälskare att mysa och njuta oftare och i nya sammanhang.

Stockholm, 13 november:När fredagsmys sjöngs in i svenska folkets hjärtan 2009 såg världen lite annorlunda ut. I vår allt mer stressade och uppkopplade tid vill OLW med glimten i ögat påminna oss om att ta livet lite lättsammare lite oftare, och lanserar därför ett nytt samtida reklamkoncept, Livet med en nypa salt, en slogan som i högsta grad gäller i dubbel bemärkelse.

– Vi vill uppmuntra folk att lägga måsten och stress åt sidan och påminna om att man inte alltid behöver ta sig själv och annat på så stort allvar – ta livet med en nypa salt helt enkelt. Det behöver inte vara på just en fredag. Vi på OLW ser det som en livsfilosofi, där man ger sig själv och andra utrymmet att njuta av både livet och snacks på olika kravlösa sätt, säger Viktoria Thormark, Marknadschef på OLW.

I början av året inledde OLW ett nytt samarbete med reklambyrån Volt, och resultatet är en kampanj med en lekfull, glad och humoristisk ton som visas i mediekanaler såsom tv, bio, sociala kanaler och utomhusreklam.

– Snacks är en växande produktkategori och de viktigaste drivkrafterna bakom konsumtionen är god smak, kvalitet och njutning. Njutning är både smaken i sig men också stämningen i stunden, där OLW spelar en roll. Det är dags att också påminna om OLW:s arv som just stämningshöjare. Det visar vi tydligt med konceptet där en skön och kravlös stämning tydliggörs genom livsnjutande personer i olika situationer i våra reklamfilmer, och med den goda smaken som bokstavligen studsar ut ur den nya förpackningsdesignen och på utomhusreklamen, säger Viktoria Thormark.

OLW är en svensk stolthet från hjärtat av Värmland som i över 50 år har gått sin egen väg genom att stå för det härliga i livet. Att förvalta det kommunikativa arvet, med gemenskap och mys i nya tider, och samtidigt framhäva OLW:s humor, är viktiga ingredienser i kampanjen.

För fler bilder, besök vårt pressrum https://www.mynewsdesk.com/se/orklacs 

Kontakt

Ulrika Sten

Orkla Confectionery & Snacks

+46 (0)10 142 55 50

ulrika.sten@orkla.se