Blixtvisit till Asien med Felix Asia Bowls i klimatsmart förpackning

Förgyll vardagen med Felix Asia Bowls frysta enportionsrätter som tar dig på en välsmakande blixtvisit till Asien. Ät med extra gott samvete, rätterna är tillagade på råvaror av hög kvalitet och förpackningen är tillverkad av återvunnet material.

10/10/2017

Felix Asia

Ramensoppa på misobuljong, Masala-gryta med kokosmjölk och Röd currygryta med kyckling och kokosmjölk är tre välsmakande nyheter som nu finns i frysdisken. Alla rätterna är tillagade på fina råvaror och kryddade med autentiska smaker från det asiatiska köket. Rätterna innehåller dessutom rikligt med grönsaker och en del av riset är utbytt till råris.

– Felix Asia Bowls enportionssrätter fyller ett tomrum i frysdisken och uppfyller ett önskemål att kunna äta goda, spännande och välsmakande asiatiska maträtter. Att dessutom kunna tillaga och servera dem ur en klimatsmart förpackning ger ett mervärde för konsumenterna, säger Thomas Sjöberg, marknadschef.

Skålarna är tillverkade av ett nytt material med cirka 70 procent återvunnen plast, vilket ger ca 40% mindre klimatpåverkan jämfört med en plastskål utan återvunnet material.

För över 90 procent av svenskarna är det viktigt att maten de köper är tillagad i Sverige*. Felix Asia Bowls är utvecklade och tillagade vid Orkla Foods Sveriges anläggning i skånska Eslöv och uppfyller därmed svenskarnas önskemål om svensktillverkad mat.

Felix Asia Bowls enportionsrätter finns i tre smaker:
• Chicken Ramen Bowl – Ramensoppa på misobuljong, med nudlar, kyckling, böngroddar, edamamebönor, romanabönor, gul morot, ingefära, vitlök.
• Tikka Masala Bowl – Masala-gryta med kokosmjölk, rött och vitt ris, kyckling, paprika och haricot verts.
• Red Curry Bowl – Röd currygryta med kyckling och kokosmjölk, rött och vitt ris, savoykål, bambuskott, paprika och salladslök.
Pris i butik: ca 37 kronor/förpackning
Tillgänglig i butik: from september

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se