Ballerina blir Kompisar, Amigos och Vänner till hösten

Ballerinas klassiska rulle byter tillfälligt förpackningsdesign till hösten. Anledningen till förändringen är att den populära kakan vill sprida budskapet om att vara en bra kompis i ett samarbete med stiftelsen Friends.

21/11/2017

Lagom till skolstarten vill Ballerina väcka uppmärksamhet kring mobbning bland barn genom att tillfälligt byta ut ordet Ballerina till Kompisar, Amigos och Vänner. Genom att låna ut sitt populära varumärke till stiftelsen Friends vill Ballerina vara med och lyfta fram den viktiga frågan med mobbning. Tillsammans vill de nå ut till hela Sverige med budskapet att vi alla kan påverka barns vardag och minska kränkningar och utanförskap genom att vara en bra kompis.

– Ballerina vill vara en positiv röst som uppmuntrar till att vara en bra kompis. Att bjuda på en kaka kan vara ett första steg. Vår populära kaka är som gjord för att dela och paketet räcker till många vänner, säger Caroline Wennerström, produktchef för Ballerina.

Friendsrapporten 2017 som släpptes i början av augusti visar att åtta procent av eleverna i årskurs 3-9 har varit utsatta för mobbning i skolan det senaste året. Det motsvarar 1-2 barn i varje klass.

– Att vara utsatt för mobbning kan få förödande konsekvenser i form av psykisk ohälsa, avhopp från skolan och i värsta fall självmordsförsök. Den stora kampen förs i skolorna genom långsiktigt arbete, men något alla kan göra oavsett ålder är att vara en bra kompis, säger Malin Duintjer, insamlingschef på Friends.

En av grundpelarna i Orka Confectioney & Snacks Sverige affärsstrategi bygger på företagsansvar och med det här samarbetet vill bolaget ta ett aktivt samhällsansvar och hjälpa till i kampen mot mobbning. Vi är 600 medarbetare och många av oss är föräldrar och en av grundpelarna i Orka Confectioney & Snacks Sverige affärsstrategi bygger på företagsansvar. Med det här samarbetet vill vi ta ett aktivt samhällsansvar och hjälpa till i kampen mot mobbning.