Årets smak från Abba ger sillen en plats i cocktailbaren

Dags att duka upp årets sillsmak från Abba. I år med inspiration från natur och storstaden som ger en smakrik cocktail av skog och hav. Årets smak är gin & granskott.

09/03/2017

2017 har Abba smakmässigt rest mellan restaurangvärlden och skog för att finna inspiration till årets smak. Smaken ligger i tiden och är en smakrik cocktail av gin, gran samt en frisk ton av citron från små citronbitar. Självklart är sillen MSC-märkt.

Bland unga vuxna finns ett stort intresse för natur och hållbarhet samtidigt som storstadens puls med barer lockar. Med inspirerad från cocktail- och restaurangvärlden ska årets sill intressera en yngre målgrupp. Nyskapande, fantastisk, ligger rätt i tiden och experimentell är ett par spontana kommentarer från smaktesterna av sillen med årets smak.

-Med utgångspunkt i den populära ginen och med ett tillägg av den nordiska smaken granskott blev resultatet en välskakad, frisk smak som sätter fart på smaklökarna, säger Henrik Strömqvist, marknadschef Orkla Foods Sverige.

Årets sill har blivit en tradition på vårkanten då Abba lanserat årets smak på sill kryddade med tidstypiska smaker som överraskar. Fläderblom/citron, ingefära/lime, ramslök/citron, smögensill, asiatisk citrussill har varit av årets smaker.

  • Pris i butik: ca 20 kronor
  • Finns i butik: from vecka

Se mer om årets smak på Abba Kungshamns Facebook sida

 

För mer information, kontakta:

 

Margareta Lantz, presschef, Orkla Foods Sverige
+46 705 54 17 74, margareta.lantz@orklafoods.se

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se