Äntligen Baddar-bak igen!

Efter två år utan Baddar-bak är det äntligen dags igen! En av de vanligaste frågorna som ställs till Göteborgs Kex är när det ska bakas Baddare och nu är det alltså äntligen dags. Baddare är en riktig klassiker gjord på två frasiga rån med arraksskum som är doppade i choklad. Säljstart för årets Baddar-bak är fredagen den 10 december.

08/12/2021

Under en vecka kommer 11 ton baddare, det vill säga 45 000 påsar, eller 450 000 baddare, att bakas. Baddare ingår inte i Göteborgs Kex ordinarie sortiment och säljs därför endast i den egna butiken Bräckboden i Kungälv. Baddarna bakas en till två gånger per år när det finns kapacitet i fabriken. På grund av covid-situationen har Göteborgs Kex inte bakat baddare sedan 2019.  

  • Baddare är en efterlängtad produkt och därför känns det så himla roligt att kunna erbjuda en tidig julklapp i form av ett Baddar-bak. Vi kommer baka 450 000 Baddare under veckan och det är ett intensivt och resurskrävande arbete, säger Ted Falkman, fabrikschef på Göteborgs Kex i Kungälv.  

Redan på 60-talet fanns Baddare att köpa men på den tiden gick Baddaren under namnet Skumbräck. Baddaren är en klassiker på bageriet i Kungälv och tillverkas näst intill på samma sätt nu som när den började tillverkas för över 30 år sedan. Föregångaren till Baddaren var en kaka som hette Tigertunga och var två stycken trekantiga rån med skum i mellan. Skummet spritsades på manuellt av ett antal medarbetare på bageriet.  

 

Fakta Baddare: 

  • Det är 10 st Baddare i varje påse och en påse väger 250 gram 
  • Pris per påse 35 kr 
  • Baddare är arraksskum på kexbotten, överdragna med choklad 
  • Hållbarhet minst 5 månader, men kan med fördel frysas 

 

Öppettider Bräckboden: 

Givet Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer kommer vi att införa en begränsning inne i Bräckboden för att undvika trängsel. Vi ber dig ha tålamod om det innebär längre köer. Vi uppmanar alla våra besökare att tänka på avståndet både inne i butiken och i kön! Undvik att besöka oss om du uppvisar förkylningssymptom. Ta hand om varandra!   

Måndag-Fredag: 10-18
Lördag: 10-15 (förlänga öppettider vecka 49)
Söndag: Stängt 

Kontakt

Joanna Mossberg

Kommunikationschef, Orkla Sverige

joanna.mossberg@orkla.se