Anamma Pulled Vego ger kockarna mer variation på vegetariska rätter

Svenskarnas intresse för att äta vegetarisk mat växer* och trenden är tydlig, fler väljer ett grönt alternativ på restaurangernas menyer. Nu lanseras Anamma Pulled Vego som gör det lättare för restaurangerna att tillaga många olika smakrika vegetariska måltider från grunden.

24/10/2017

Det är allt vanligare att både restauranger inom privat och offentlig sektor erbjuder ett vegetariskt alternativ på menyn. Dessutom fortsätter trenden med street-food med fler gröna rätter som är lätta att äta gående eller på stående fot.

Nyheten Anamma Pulled Vego gör det enkelt att kunna variera och tillaga välsmakande vegetariska rätter för många portioner. Anamma Pulled Vego passar lika bra i moderna rätter som hamburgare, wraps och bagels som i en klassisk vegetarisk pytt eller en god gryta.

-Anamma Pulled Vego skapar nya möjligheter att tillaga många olika goda smakrika vegetariska och veganska rätter från grunden. Den är smakrik och har en saftig köttlik konsistens. Dessutom är glutenfri och har ett högt proteininnehåll, säger Ellinor Persson, marknadschef FoodSolutions inom Orkla Foods Sverige.

Sortiment från Anamma är veganskt och baserat på sojaprotein. Orkla Foods Sverige erbjuder restauranger och storkök ett brett utbud av produkter från Anamma som vegofärs, vegobitar, eko falafel, vegobullar, vegoburgare och vegokorv. Anamma tillagas i Eslöv och i Simrishamn och är sedan 2015 är ett varumärke inom Orkla Foods Sverige.* Orkla Matbarometer 

För ytterligare information, kontakta:

Margareta Lantz, presschef Orkla Foods Sverige

margareta.lantz@orklafoods.se, tel: +46 705 54 17 74

Kontakt

Presschef Orkla Foods Sverige

Cecilia Franck

46 (0) 735 97 97 43

cecilia.franck@orklafoods.se