Anamma Formbar Färs nominerad till Årets Dagligvara 2019

Nu är det klart att Anamma Formbar Färs nominerats till det ärofyllda priset Årets Dagligvara 2019. Övriga nominerade som tävlar om utmärkelsen är den alkoholfria ölen A Ship Full of IPA från Spendrups och Pepsicos Pepsi Max Lime. Den slutliga vinnaren koras av branschen den 9 oktober på branschträffen Fast Moving.

11/09/2019

– Vi är så stolta och glada över nomineringen. Den visar att Anamma Formbar Färs är en innovativ och efterlängtad produkt för hela vegovärlden som verkligen fyller ett behov på marknaden, säger Karolina Bjurehag, marknadschef för Anamma på Orkla Foods Sverige.

Anamma Formbar Färs har bidragit till en stark tillväxt i hela kategorin frysta vegetariska komponenter och har som produkt snabbt seglat upp och blivit den andra bäst säljande produkten i kategorin.

Priset delas ut av branschorganisationerna DLF (Dagligvaruleverantörers Förbund), Svensk Dagligvaruhandel och marknadsanalysföretaget Nielsen. Grunden till nominering är försäljningsstatistik från Nielsen och därefter värderar juryn mer kvalitativa kriterier som innovationsgrad och förmåga att fånga ett nytt konsumentbehov.

Försäljningssiffrorna och juryns nominering finns publicerade på www.aretsdagligvara.se

 

Kontakt

Sara Paulsson

Kommunikationschef, Orkla Sverige

sara.paulsson@orkla.se