Möt Zorica Perisic, produktutvecklare

Det började med ett studiebesök när hon pluggade till civilingenjör, idag arbetar hon som produktutvecklare hos oss på Orkla Foods Sverige. Möt Zorica Perisic.

Berätta om din resa inom företaget:
– Efter studierna ville jag arbeta inom livsmedelsbranschen eller doktorera. Under några år och spetsade jag mina erfarenheter genom att vara projektledare inom fabriksutveckling och blev processingenjör. En dag kände jag att jag ville göra något helt annat. Jag ville arbeta med hur man skyddar produkten genom förpackning. Jag har aldrig ångrat mitt val att byta inriktning eller byte av företag. På Orkla Foods Sverige började jag som förpackningsutvecklare men idag arbetar jag som produktutvecklare på innovationsavdelningen.

Vad gör en Produktutvecklare?
– Jag arbetar mycket i projekt och har nära samarbete med marknadsavdelning och produktion. Det gillar jag. Det är mycket möten och diskussioner om vad marknaden efterfrågar och hur vi ska kunna leverera. Det ingår mycket administrativa uppgifter i min tjänst som att planera inför eventuella provkörningar i fabrik. Efter en provkörning får jag utvärdera och analysera – vad som gick bra och vad som gick mindre bra. Det är ett otroligt spännande arbete!

Vad är det bästa med Orkla Foods Sverige?
– Kulturen på Orkla Foods Sverige är väldigt bra. Prestigelöst och inga vassa armbågar. Ett väldigt mänskligt företag. Den häftigaste känslan är när man går in i en affär och ser våra produkter. Jag blir helt till mig när jag ser Grandiosa pizzarulle eftersom jag var involverad i arbetet att ta fram den.

Hur ser du på din framtid inom Orkla Foods Sverige och Orkla?
– Det är ett stort företag och här finns mycket potential för karriärsutvecklingsmöjligheter. Jag har gått från förpackningsutvecklare till att arbeta med själva produkten. Jag skulle däremot vilja ha mer utbyte, dels lära mig mer av företaget men också hur alla funktioner fungerar.

Orklas vision lyder ”Din vän i vardagen”, hur ser du att denna kommer fram i vårt arbete?
– Jag som är småbarnsföräldrar och arbetar mycket vill ha möjlighet att laga en god middag utan att det ska ta för lång tid. Våra produkter ska finnas i vardagen och hjälpa våra konsumenter. Främst att man som konsument slipper göra allt från scratch, här hjälper vi till te.x. med Abba Middagsklart. Med lite hjälp från oss ska du kunna göra en fantastisk middag till din familj.