Möt Stephania Linné, EHS-manager

Hon började som sommarjobbare men efter 27 år i företaget och sju olika tjänster arbetar hon idag som EHS-chef för företagets samtliga 11 anläggningar inklusive lager.

Vilken utbildningsbakgrund har du?
– Jag har gymnasial utbildning med inriktning ekonomi och har därefter många utbildningar i mina olika roller i företaget, både interna och externa. Sedan har jag vuxit mycket av 27 års erfarenhet inom bolaget så klart.

Hur ser din resa ut inom organisationen, från dag ett till där du är idag?
– Jag anställdes i augusti 1988 som linjeoperatör i Kumla. Efter ett par år fick jag chansen att vidareutbilda mig, styr- och reglerteknik, och blev processtekniker. När sedan planeraren i Kumla skulle ha semester fick jag bli vikarie och blev sen kvar där i nästan 10 år. Då ansvarade jag för både produktionsplanering, personal, avrop och daglig direktkontakt med kunderna. Genom tjänsten fick jag mycket kunskap då jag fick insikt i hela flödet och komplexiteten gav mig bred kompetens.

I slutet av 90-talet flyttades produktionen av Risifrutti till Örebro och jag fick förmånen att välja om jag ville arbeta med Färdigmat i Kumla eller Risifrutti i Örebro. Jag såg det som en utmaning och följde med till Örebro. Några år senare genomförde en omorganisation och jag blev lagerchef. Jag kompletterade min tjänst med att bli OPS-coach, operativt produktionssystem, och senare även HMS-revisor (hälsa miljö och säkerhet). Idag arbetar jag som EHS-chef (environment, health ad security) för samtliga av Orkla Foods Sveriges anläggningar. Det är en spännande utmaning!

Varför ville du arbeta på Orkla Foods Sverige?
– När jag var ung hade jag inga tankar om att börja arbeta på företaget, dels för att min mamma arbetade här men också för att jag ville gå min egen väg. Så när jag började på BOB hade jag ingen avsikt att bli långvarig. Jag har verkligen varit med länge och jag har testat att både arbeta i produktion och att arbeta centralt. Det har gjort att jag blivit riktig kompis med Orkla Foods Sverige. Och som alla säger: åren går fort när man har kul. Och kul är något jag verkligen haft under mina år i bolaget. Jag får ständigt utvecklas och jag blir utmanad att våga. Ett plus i kanten är att jag arbetar med stora och starka varumärken som passar unga som gamla.

Vad har du för tips till andra som vill göra karriär inom Orkla Foods Sverige?
– Jag upplever att det finns goda möjligheter att utvecklas inom företaget och koncernen. Men erbjudanden kommer inte som ett paket i posten utan man måste själv våga fråga och visa att man är intresserad. Medarbetarsamtal är ett exempel där man verkligen kan lyfta fram att man vill utvecklas.