Michael Nyberg, Marketing Manager

Orkla är ett företag som inte bara säger att man gärna ser intern mobilitet utan som på riktigt verkställer det om du som anställd presterar, är villig att lära dig nya saker och är en kollega som lever efter företagets värderingar.

Det här är Micael Nyberg, Marketing Manager Orkla Care Spain fram till 1 september 2020, Därefter återgår han till sin roll som Marketing Manager Orkla Care Sverige, Health, HSNG & Wound Care. Michael har varit en del av Orkla i 3,5 år.

Varför jobbar du på Orkla:
För att jag lär mig massor av kompetenta kollegor, nya arbetsuppgifter och känner ett förtroende från mina chefer. Det skadar inte heller att vi har fantastiska produkter och en företagskultur som jag känner mig genuint stolt över.

Kometkarriär eller på samma post sedan start:
Jag har haft förmånen att få prova olika positioner inom företaget (samtliga inom marknadsavdelningar) och som grädde på moset dessutom fått förverkliga min dröm om att bo och jobba utomlands i underbara Barcelona. Jag upplever att Orkla är ett företag som inte bara säger att man gärna ser intern mobilitet utan som på riktigt verkställer det om du som anställd presterar, är villig att lära dig nya saker och är en kollega som lever efter företagets värderingar.

Vi på Orkla är modiga, inspirerande och pålitliga – hur skulle du säga att du är detta i din vardag på Orkla:
Jag motiveras jättemycket av att vara modig, dels individuellt men allra mest tillsammans med mina kollegor. För mig är att vara modig att jag uppmuntrar till beslut som baseras på kalkylerade risker som kan leda till uppsidor som är gynnsamt för Orkla Care, inte bara idag utan också med en längre tidshorisont.

I min vardag försöker jag vara inspirerande genom att dela med mig av nitar jag gått på, lärdomar jag lyckats samla på mig och genom att vara en positiv kollega.

Pålitlig är jag i huvudsak genom att i alla lägen alltid försöka hålla det jag kommunicerat och genom att jag äger mina misslyckanden.

Vad är det som får dig att gå till jobbet varje morgon:
Min bakgrund är inom idrott så det som motiverar mig allra mest är att vi som Orkla Care Spain/Sverige tävlar i samma lag mot våra konkurrenter. Det pågår en match varje dag där ute om konsumenten och den matchen tänker jag vinna tillsammans med mina kollegor.

”Din vän i vardagen” är vår vision, hur tycker du att vi uppfyller den:
Här tycker jag att vi på Orkla tar nya kliv kontinuerligt. Vi producerar och marknadsför inte bara trygga, trovärdiga och kvalitetssäkrade produkter utan vi är dessutom ett företag som ser det som en självklarhet att basera sin hållbarhetsstrategi på forskning och att vi ska ta ansvar för att nästa generation ska ha en välmående planet.

Din absoluta favvoprodukt från Orkla:
Oj, lätt svåraste frågan hittills, finns så många. Pharbio Forte – Omega 3, Grumme såpa och Smash.

Vad skulle du säga till en person som funderar på att söka jobb hos oss?
Sluta fundera – gör det!