Mattias Sjöblom, Gastronomisk utvecklare

Jag arbetar på Orkla för att jag får möjlighet att driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle.

Det här är Mattias Sjöblom. Han arbetar som Gastronomisk utvecklare på Orkla Foods och har varit en del av Orkla i tre år.

Varför jobbar du på Orkla och vad gjorde du dessförinnan:
Jag arbetare under många år i restaurangbranschen, både i Sverige och utomlands. Men jag ville prova något nytt och i samband med det så dök annonsen för mitt nuvarande jobb upp, sökte och fick jobbet!

Kometkarriär eller på samma post sedan start:
Jag har haft samma jobb sedan starten. Dock har jag i perioder även jobbat mycket med FoodSolutions och kundevent, fotografering med mera.

Vi på Orkla är modiga, inspirerande och pålitliga – hur skulle du säga att du är detta i din vardag på jobbet:
Jag försöker att utmana ”gamla sanningar”, måste vi alltid göra som vi gjort tidigare? Att våga testa nya smaker och koncept. Att hitta trygghet i det nya och spännande.

Vad får dig att gå till jobbet varje morgon?
Möjligheten att få vara med och påverka hur folk äter! Att få vara med och driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle.

”Din vän i vardagen” är vår vision, hur väl tycker du att vi uppfyller den:
Eftersom vi har så pass många varumärken som täcker in i princip hela livet, vardagen och alla måltider så tycker jag att vi uppfyller den mycket väl. Dessutom finns vi även på restaurang och i de offentliga måltiderna.

Absoluta favvoprodukten från Orkla:
Anamma formbar färs och Grebbesta ansjovis

Vad skulle du säga till en person som funderar på att söka jobb hos oss?
Enkelt. Sök!