Lina Bengtsson, Strategy & Insights manager

Orkla är ett härligt företag med många möjligheter!

Det här är Lina Bengtsson som varit en del av vårt gäng i ca 3,5 år. Hon arbetar som Strategy & Insights manager på marknad och innovationsavdelningen på Orkla Confectionery & Snacks.

Kometkarriär eller på samma post sedan start: Jag började som Brand Manager för 3,5 år och ansvarade då för Göteborgs Utvalda. Våren 2019 blev jag istället Strategy & Insights manager och jobbar nu med alla kategorier och sitter i ledningsgruppen för marknad och innovation på Confectionery & Snacks.

Vi på Orkla är modiga, inspirerande och pålitliga – hur skulle du säga att du är detta i din vardag på Orkla: I en bransch som rör sig så otroligt fort, med duktiga konkurrenter och krävande kunder är det otroligt viktigt att veta vad våra konsumenter vill ha och att stå upp för och leverera just detta! I min roll är det därför viktigt att vara modig och våga ta steg framåt hela tiden.

När det kommer till inspirerande är min roll och mina dagliga uppgifter i sig väldigt Inspirerande. Jag jobbar ju med att ha koll på vilka trender som finns i kategorin på vad som sker och hur det påverkar våra konsumenters tankar och agerande – världens roligaste jobb!

För mig är pålitlig kopplat till att man gör det man säger och att få göra en massa bra saker tillsammans med mina fantastiska kollegor, där den gemensamma insatsen är det som göra att vi lyckas.

Vad är det som får dig att gå till jobbet varje morgon: För mig är det viktigt att känna att jag kan påverka mitt arbete, jag tycker det är viktigt att känna att jag kan göra skillnad och det tycker jag verkligen vi gör i både teamet och på hela Confectionery & Snacks. Det är otroligt kul att jobba med produkter som spelar en stor roll för så många människor och det är härligt att även vänner & bekanta har en nära relation (och ofta en åsikt!) om våra produkter och varumärken. Sedan är det såklart det fantastiska gänget till kollegor som varje dag jobbar otroligt hårt men också tar tid att se varandra. Jag gillar att utmanas och lära mig nya saker, i en miljö som är öppen och inkluderande.

”Din vän i vardagen” är vår vision, hur tycker du att vi uppfyller den: Precis som jag nämnde tidigare så spelar vi en stor roll i många människors liv och vardag.. Många har också vuxit upp med våra varumärken och har ett nära förhållande till dem och våra produkter.

Din absoluta favvoprodukt från Orkla: Paulúns nötsmörsbakade müsli kan jag inte få nog av!

Vad skulle du säga till en person som funderar på att söka jobb hos oss? Orkla är ett härligt företag med många möjligheter! Det är inte så vanligt att få möjligheten att jobba hela vägen från ax till limpa och samtidigt ha ett stort företag som Orkla i ryggen. Det är lärorikt, utmanande och väldigt roligt!