Agneta Påander, Hållbarhetsdirektör

Orkla ger mig möjlighet att påverka, vilket är en viktig drivkraft för mig.

Det här är Agneta Påander, som anser att hon har Orklas mest spännande tjänst. Hon arbetar nämligen som hållbarhetsdirektör för Orkla Foods. Agneta har varit en del av Orkla i flera år men just tjänsten som hållbarhetsdirektör fick hon 2016.

Varför jobbar du på Orkla:
Att vara hållbarhetsdirektör ger mig möjlighet att arbeta med hållbarhet kopplat mat som jag både har ett personligt intresse för OCH maten har stor påverkan avseende hållbarhet, både på hälsan och på vår planet. Orkla ger mig också möjlighet att påverka vilket är en viktig drivkraft för mig.

Kometkarriär eller på samma post sedan start:
Jag är en återvändare som kommit tillbaka till Orkla efter några år på IKEA. Inom Orkla har jag arbetat både på marknadsavdelningen i Sverige, inom strategiskt inköp på Orkla koncern i Norge och med B2B på den svenska restaurang- och storhushållsmarknaden.

Vi på Orkla är modiga, inspirerande och pålitliga – hur skulle du säga att du är detta i din vardag på Orkla:
I vårt hållbarhetsarbete krävs det verkligen alla tre delarna. Orkla Foods och hela livsmedelsbranschen står inför stora utmaningar, och också stora möjligheter. Vi på Foods och Orkla har fattat beslut om att ta ett aktivt ansvar för hållbarhet och aktivt driva den förändring som måste ske. Som ledare för hållbarhetsarbetet ansvarar jag för att driva den beteendeförändring, till en hållbar vardagskonsumtion, som måste ske. Beteendeförändring hos oss som individer, hos oss som företag och i hela branschen. För att lyckas krävs det både mod, pålitlighet och inspiration.

Vad är det som får dig att gå till jobbet varje morgon:
Att tillsammans med mina kollegor och branschen faktiskt göra skillnad både för människor, för vår planet och för vårt företag ger mig mening och riktning.

”Din vän i vardagen” är vår vision, hur tycker du att vi uppfyller den:
Genom att göra det så enkelt som möjligt för dig att göra hållbara val i din vardag.

Din absoluta favvoprodukt från Orkla:
Paulúns Granola.

Vad skulle du säga till en person som funderar på att söka jobb hos oss?
Enkelt – sök!